24 sept. 2018 | 06:00

Stan și Bran revin pe ecrane: povestea vieții lor în Stan & Ollie

VIDEO ACTUALITATE

Românii i-au cunoscut sub numele Stan și Bran, dar umorul lor a făcut înconjurul lumii datorită lui Stan Laurel și Oliver Hardy. În 2018, povestea vieții lor va fi spusă în Stan & Ollie.

În funcție de vârstă, este aproape imposibil ca Stan și Bran să nu-ți fi marcat copilăria. Cei doi umorișiti au creat lung metraje, scurt metraje, scenete și piese de teatru pentru a încânta publicul din fiecare colț al lumii. Deși ne-au părăsit de aproximativ jumătate de secol, povestea vieții lor va fi spusă într-o peliculă cu accente dramatice intitulată Stan & Ollie.

Primul trailer pentru Stan & Ollie a ajuns online în urmă cu câteva zile, iar asemănarea dintre actorii principali și personajele pe care le interpretează este uimitoare. În rolul lui Stan Laurel îl vom vedea pe Steve Coogan, pe când John C. Reilly va suferi o transformare spectaculoasă cu scopul de a intra în hainele lui Oliver Hardy.

Din motive necunoscute, toate filmele cu Stan Laurel și Oliver Hardy au ajuns în România sub numele Stan și Bran. Mai important decât atât, este însă faptul că foarte mulți dintre noi s-au amuzat la acel tip de umor care îți aducea aminte de filmele mute de la începutul secolului trecut.

Regizat de Jon S. Baird, cunoscut publicului de la noi pentru Filth sau Cass, filmul Stan & Ollie va pleca de la un scenariu de Jeff Pope. În trecut, Pope a fost nominalizat la premiile Oscar pentru Philomena. Din ce putem desprinde din trailer, lung metrajul ne va arăta o parte importantă din spatele momentelor dramatice care au alimentat chimia neașteptată dintre cei doi titani ai comediei. Acțiunea se va petrece la începutul anilor `50, când Stan & Ollie s-au ancorat la un turneu de tip music hall în Marea Britanie și Irlanda.

Chiar dacă va fi difuzat la mai multe festivaluri de film înainte de finele acestui an, Stan & Oliver va spune povestea lui Stan și Bran începând cu 11 ianuarie 2019 în cinematografe.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele