5 sfaturi de la Uber ca să nu-ți distrugi Revelionul și anul nou din prima zi
Uber va funcționa în noaptea de Revelion. Da, va fi tariful mai mare și pentru asta trebuie să fii pregătit. Dincolo de acest serviciu, mai sunt câteva sfaturi de care să ții cont.
Uber a pregătit o listă cu sfaturi pentru Revelion, astfel încât să nu strici anul nou încă din prima zi sau din noaptea dintre ani. Acestea sunt independente de serviciu și, mai degrabă, sunt axate pe cei care preferă să-și folosească mașina sau vor călători cu alții.
Sfaturile Uber pentru noaptea de Revelion (și nu numai)
Desemnează un șofer al grupului. Dacă tu și prietenii sau familia ta decideți să luați mașina, stabiliți de la bun început cine se sacrifică și nu bea nici măcar un pahar. Un studiu realizat de ALIAT, la solicitarea Uber, arată că riscul de accident este de trei ori mai mare, indiferent de cantitatea de alcool consumată.
Fără Facebook / Instragram la volan, dacă nu era deja evident. În noaptea de Anul nou se postează milioane de poze și filmulețe, se dau și se primesc milioane de mesaje și de apeluri. Conform statisticilor campaniei „Fii treaz la volan”, unul șofer din doi trimite mesaje text atunci când e la volan. Mai mult, șase din 10 conducători auto vorbesc la telefon fără a folosi un dispozitiv handsfree. Mai mult, experții spun că 10% din accidentele rutiere în urma cărora se înregistrează victime sunt cauzate de distragerea atenției la volan.
Verifică din timp programul mijloacelor de transport în comun. Dacă plănuiești să mergi cu metroul sau autobuzul, verifică programul special pentru noaptea de Revelion al Metrorex și STB. Nu călători singur(ă), mai ales dacă e foarte târziu.
De regulă, în noaptea de Revelion, circulă toate liniile STB de noapte care ajung în zona centrală, iar metroul circulă între orele 00:00 – 1:00 la un interval de 10 minute, iar de la ora 1:00 pana la ora 5:00 la un interval de 20 minute.
Comandă o mașină prin aplicație. Fie că alegi să mergi cu taxi sau cu un Uber, comanda unei mașini prin aplicație este mai sigură. Dacă folosești Uber, e bine de știut că toți șoferii parteneri trec printr-o verificare înainte de a se înregistra pe platformă, iar cursele sunt monitorizate prin GPS, ceea ce înseamnă că ești mereu pe hartă.
Totodată, poți trimite detaliile cursei tale prietenilor sau familiei pentru a-ți urmări traseul. În plus, poți suna la 112 direct din aplicație pentru orice eventualitate.
Evită orele de vârf și nu aștepta în stradă. Dacă mergi cu taxi sau folosești Uber, evită să călătorești odată cu toată lumea, mai ales dacă vrei să găsești repede o mașină disponibilă. Iar dacă trebuie să aștepți, stai înăuntru până când aplicația te notifică că mașina a ajuns.
Anul trecut, în București, cererea cea mai mare la Uber a fost între 20:00 și 22:30, precum și între 3 și 5 dimineața. Tot atunci și tarifele sunt mai mari, din cauza cererii ridicate. De aceea, te sfătuim să pleci un pic mai devreme sau mai târziu.
Sigur, nu uita că poți împărți tariful cursei Uber cu prietenii, direct din aplicație.