12 mart. 2018 | 11:05

Românul cu bani falși ajuns vedetă pe pagina de Facebook a Jandarmeriei

ACTUALITATE
Românul cu bani falși ajuns vedetă pe pagina de Facebook a Jandarmeriei
Screenshot "Lupul de pe Wall Street"

Ai xeroxat vreodată bani? Poate că nu, poate că da, dar și dacă ai fi făcut-o sau o vei face, vei fi departe de talentul prin care un vrâncean s-a remarcat pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

România nu se poate lăuda că este străină de fraudă, furt, înșelătorie sau fals și uz de fals. De unde și nevoia de bani care pot fi cu greu falsificați, cum sunt bancnotele din plastic cu diverse elemente de securitate. Totuși, asta nu l-a oprit pe un vrâncean să încerce să fenteze sistemul. A fost prins însă și a ajuns direct pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

„Un vrâncean în vârstă de 50 de ani a înțeles diferit proverbul românesc «frate, frate dar brânza-i pe bani». Aflat în târgul din comuna Dumbrăveni, acesta a încercat să-și demonstreze talentul la desen, încercând să cumpere brânză și alte produse folosind bancnote xeroxate. Opera sa i-a adus un «vernisaj» la secția de poliție”, a scris instituția pe Facebook și a pus două poze concludente cu opera de artă.

Se prea poate ca doar Picasso sau Grigorescu să se mai apropie de așa talent. O floare bine pusă pe bancnotă și suma scrisă de mână n-au fost însă suficiente pentru ca banii să pară reală.

Această știre se înscrie în cultura faptului divers la români. E ceva atât de naiv și de frumos în încercarea acestui om de-a face bani din nimic, încât nici nu-l poți urî. Bine, nu-i chiar pe gustul tuturor, cum o arată și comentariul lui Robert la această postare: „Ce caterinca sunteti voi, ha ha ha, da cu jandarmul ala care era anchetat ca lovea un barbat la proteste fara nici un motiv, ce se mai aude?”.

[readmore]

Oricum, o lecție trebuie desprinsă de aici, mai ales că totul e pe Facebook, disponibil tuturor să vadă, și pentru că oamenii vorbesc constant de rolul educativ al presei. Morala e asta: doar pentru că ai acces la un xerox și credința că ai talent la desen, asta nu înseamnă că ar trebui să încerci să faci așa ceva. Nu de alta, dar dacă nu iese bine, iese rău.

Altfel, iată cele două poze în splendoarea lor să rămână în istoria poporului.

Vrancean bani xeroxati Jandarmeria Romana (2)

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele