Rănile diabeticilor s-ar putea vindeca rapid datorită acestui accesoriu

Rănile diabeticilor s-ar putea vindeca rapid datorită acestui accesoriu

Diabetul poate duce la ulcerații pe care pacienții nu le simt și nici nu le observă decât când încep să sângereze. Acestea nu se vindecă singure, fapt care poate duce la amputarea degetelor și chiar a picioarelor.

Una dintre modalitățile prin care rănile se pot vindeca este să le oferi oxigen. Din fericire, cercetătorii de la Universitatea Purdue au creat un accesoriu care permite exact acest lucru.

„Am creat un sistem care eliberează treptat oxigenul pe parcursul zilei, astfel încât pacientul să poate avea mai multă mobilitate”, a declarat Babak Ziaie, profesor la Universitatea Purdue.

Ulcerațiile diabetice apar de obicei din cauza nivelului ridicat de zahăr din sânge care duce la deteriorarea nervilor. De asemenea, el duce la pierderea senzațiilor resimțite la nivelul degetelor sau picioarelor. Fără capacitatea de a simți durere, loviturile tind să treacă neobservate, iar țesutul pielii se descompune, ceea ce duce la formarea ulcerațiilor.

Pe lângă nivelul ridicat de zahăr din sânge, pielea uscată este o altă consecință a diabetului care încetinește, de asemenea, procesul de vindecare al rănilor.

„De obicei, tratăm ulcerațiile prin eliminarea țesutului devitalizat de pe suprafața rănii și prin metode care să ajute pacientul să nu pună greutate pe piciorul afectat”, a declarat Desmond Bell de la Memorial Hospital, Florida.

Cercetătorii de la Purdue au folosit lasere pentru a da formă siliconului pe bază de cauciuc, după care au făcut găurile care eliberează oxigen doar pe partea piciorului în care se află ulcerațiile. Potrivit simulărilor echipei, branțul poate furniza oxigen cel puțin opt ore pe zi sub presiunea cuiva care cântărește aproximativ 53-81 de kilograme. De asemenea, savanții au mai precizat că accesoriul ar putea fi personalizat pentru orice greutate.

Citește și:
Etichete: