Procesorul de top de la AMD cu 32 de nuclee ajunge în magazine

Procesorul de top de la AMD cu 32 de nuclee ajunge în magazine

Procesoarele de top AMD Ryzen Threadripper au fost dezvăluite inițial în luna iunie a acestui an, dar abia acum se pregătesc să ajungă în magazine și, cu această ocazie, aflăm prețurile oficiale de achiziție.

Intel și AMD câștigă cea mai mare parte a profitului din procesoare uzuale, de masă, cu performanțe medii. Asta nu înseamnă însă că nu investesc sume astronomice în cercetare și dezvoltare pentru câteva CPU-uri de top. În cazul AMD, în această categorie intră Ryzen Threadripper 2990WX cu 32 de nuclee fizice și 64 de tread-uri independente pentru efectuarea de sarcini complexe.

Noul procesor este acum disponibil pentru precomandă și va ajunge la primii clienți începând cu data de 13 august. Acesta face parte din a doua generație de procesoare Ryzen Threadripper și este realizat cu un proces de fabricație pe 12 nanometri în tandem cu arhitectura Zen+. Ca să-l utilizezi în parametrii optimi, ai nevoie de o placă de bază cu un chipset X399 AMD.

În comunicatul oficial, noul procesor a fost promovat pentru creatori, dezvoltatori și entuziaști. Este important de reținut că gamerii lipsesc din acea enumerare, din cauza faptului că nu există foarte multe aplicații ce au fost create pentru a profita de procesoarele multi-thread cu atât de multe nuclee, cu atât mai puțin jocuri. Foarte sus pe listă se află suita Adobe Creative Cloud. Ca urmare, dacă lucrezi în Photoshop sau Premiere, te vei bucura de un avantaj semnificativ.

În ceea ce privește performanța efectivă, AMD Ryzen Threadripper 2990WX este liderul mondial la această oră în topul procesoarelor ce ocupă un singur socket datorită scorului de 7618 în Cinebench Multi-thread. Ca referință, acel scor a fost atins după overclockarea procesorului până la frecvența de 5,1GHz și răcirea sa cu azot lichid. Frecvența standard de lucru a procesorului este de 3.0 GHz și ajunge până la 4,2GHz în caz de nevoie prin intermediul boost-ului automat. Dacă nu ai 1800 de dolari să investești într-un procesor, AMD a dezvăluit prețul de achiziție și data de disponibilitate pentru alte câteva procesoare din generația a doua de Ryzen.

amd procesor prețuri

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: