Prima zi de școală ajunge pe Google. Cum o să fie acest an școlar

Prima zi de școală ajunge pe Google. Cum o să fie acest an școlar

Prima zi de școală pentru 2018 este 10 septembrie. Astfel, până pe 14 iunie 2019, vorbim de un nou an școlar și de unul care începe un pic haotic.

Prima zi de școală vine, în primul rând, cu un trafic mult mai aglomerat. Practic, abia de acum Bucureștiu revine la ritmul normal. Altfel, în țară, o să fie o mulțime de știri despre cum multe școli nu sunt pregătite pentru prima zi de școală.

În ceea ce privește anul școlar, Ministerul Educației a decis ca acesta să se desfășoare între 10 septembrie, cu prima zi de școală, și 14 iunie. Are 168 de zile cu 34 de săptămâni. Primul semestrul se desfășoară între 10 septembrie și 1 februarie, iar cel de-al doilea începe pe 11 februarie și se termină pe 14 iunie.

Prima zi de școală începe însă cu gândul la vacanță. Astfel, acestea vor fi structurate după cum urmează: vacanța de iarnă: 22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019, vacanța intersemestrială: 2 – 10 februarie 2019, vacanța de primăvară: 20 aprilie – 5 mai și vacanța de vară: 15 iunie – 15 septembrie.

Pe prima pagină, Google sărbătorește prima zi de școală în România cu un doodle special. Logoul motorului de căutare a fost reinterpretat și acum scrie „Google” sub o carte, niște caiete, creioane și pixuri, dar și un calculator și un glob. Nu lipsesc elemente din matematică, atât aritmetică, cât și geometrie.

Firesc, nici în acest an școlar nu lipsește „Scoala altfel”. Programul are o durată de cini zile consecutive lucrătoare. Poate fi derulat în perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019. Trebuie să fie însă derulat pe baza unei planificări care rămâne la decizia școlilor.

Ce fac politicienii în prima zi de școală

Oamenii puterii în stat și-au decis deja prima zi de școală. Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, n-are niciun program. De asemenea, Liviu Dragnea nu ar participa la nicio ceremonie, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu nu s-a hotărât.

Preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent în prima zi de şcoală la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia. În anii precedenți a preferat şcolile din Capitală. În același timp, în prima zi de școală ministrul Educaţiei va fi prezent la o şcoală din Harghita.

Citește și:
Etichete: