Prefectul Capitalei face primele afirmații interesante, după protestul din 10 august

Prefectul Capitalei face primele afirmații interesante, după protestul din 10 august

S-a vehiculat în presă faptul că prefectul Capitalei s-a aflat în spatele intervenției foarte agresive a jandarmilor în cadrul protestului diasporei. În practică, Carmen Dan și Liviu Dragnea au dictat desfășurarea evenimentelor.

În lumea în care trăim, orice persoană publică se află într-o presiune constantă pentru a reacționa corect în anumite circumstanțe, cu o doză mai mică sau mai mare de agresivitate. Ce faci însă în momentul în care încerci să te bucuri de o zi la terasă, doar pentru a fi acostată de un străin. În cazul prefectului Capitalei, începi să faci o serie de afirmații care s-ar putea să te coste scump.

Vor mai trece mulți ani până vom afla setul de cirsumanțe și factorul decizional din spatele unor evenimente precum protestul diasporei. Cu toate acestea, este bine de știut că prefectul Bucureștiului nu se mai ascunde neapărat după deget și a făcut câteva referințe către liderul PSD și Carmen Dan într-un interviu impromptu. Întregul set de replici poate fi analizat mai jos în format text.

”Cetățean: Să știți că 10 august nu o să uite nimeni, 10 august nu o uită nimeni. Dacă sunteți nevinovată, nu ați avut nicio implicare, ieșiți public și spuneți asta.

Speranța Cliseru: Am ieșit și am spus

Cetățean: Perfect, ieșiți și spuneți doamna Carmen Dan minte, domnul Dragnea minte.

Speranța Cliseru: Asta am spus.

Cetățean: Mai spuneți mai clar. Până n-o să spuneți clar lucrurile astea…

Speranța Cliseru: Cred că ați greșit adresa. Mergeți la alte persoane să le întrebați. Eu am spus că sunt nevinovată. Să mergeți să întrebați acele persoane, nu să mă hăituiți pe mine că nu sunt eu vinovată. Credeți-mă.

Cetățean: Abia aștept să stabilească instanța acest lucru. Și eu îmi doresc să nu fiu vinovată, îmi doresc din suflet chestia asta.

Speranța Cliseru: Nu pe mine trebuie să mă întrebați.

Cetățean: Negarea dvs. trebuie să fie mult mai amplă.

Speranța Cliseru: Aveți răbdare că o să fie, o să fie”

Dacă ai simțit pentru un moment că lucrurile nu vor evolua în direția potrivită cu acest șir de evenimente, ai avut dreptate. Au trecut mai puțin de 24 de ore de la schimbul de replici cu prefectul, până când aceasta a anunțat pentru știripesurse.ro că va depune o plângere penală pentru amenințare și ultraj. O acțiune de atac asupra reputației personalității de la București va fi de asemenea subiectul unui proces.. Întregul set de afirmații poate fi parcurs în tihnă prin intermediul rândurilor de mai jos.

”Astăzi, s-a întâmplat un fapt de o gravitate extremă: în timp ce mă aflam la o întâlnire privată, am fost urmărită și hărțuită de o persoană necunoscută, care mi-a adresat mai multe întrebări acuzatoare, a făcut referire la o anchetă în curs a Parchetului Militar și a culminat cu atenționarea că ar trebui „să stau ascunsă și să mă gândesc de mai multe ori atunci când ies în public”.

Anunț opinia publică în legătură cu faptul că am luat decizia de a depune împotriva acestei persoane, pe care între timp am identificat-o, o plângere penală pentru amenințare și ultraj, dar și o acțiune în răspundere civilă delictuală pentru atacul adus reputației mele.

Și eu, ca toți cetățenii României, doresc să se afle adevărul, dar acesta nu se poate identifica decât în urma unei anchete profesioniste și nu prin amenințarea și hărțuirea proferate de persoane care nu au dreptul să investigheze.”
Citește și:
Etichete: