12 apr. 2018 | 14:44

Papa Francisc putea să sfințească orice mașină, dar a ales-o pe aceasta

ACTUALITATE
Papa Francisc putea să sfințească orice mașină, dar a ales-o pe aceasta
Vatican News

Papa Francisc, probabil că în timpul liber sau între ședințe, mai sfințește și mașini. Cam cum fac preoții de la noi, dar în cazul lui e ceva special.

Papa Francisc a sfințit, la Vatican, o mașină specială. E vorba de un automobil electric pentru Formula E. Cum mașina nu merge singură, a venit la pachet cu piloți care și-au făcut poze cu liderul Bisericii Catolice și cu liderul țării Vatican.

Ocazia cu care Papa Francisc a sfințit o mașină e într-un context mai mare, aproape nobil. Pe 14 aprilie se va desfășura la Roma primul Mare Premiu de Formula E din istoria capitalei Italiei. Sfințirea a venit cu trei zile înainte, când Alejandro Agag, preşedintele forului auto, piloţii şi reprezentanţii echipelor au fost în audienţă la Papa Francisc.

Cursa din 14 aprilie va fi organizată pe circuitul „Cittadino dell’EUR” din Roma. Maşinile folosite în Formula E sunt electrice, iar competiţia a fost inaugurată în sezonul 2014-15. În actuala stagiune sunt înscrise zece echipe.

Formula E, cunoscută oficial drept Campionatul ABB FIA Formula E, e un mod prin care mașinile electrice au ajuns pe circuit și s-au descurcat chiar rezonabil. A pornit în 2011, iar campionatul inaugural a început la Beijing pe 13 septembrie 2014.

Propunerea pentru un campionat de curse pentru mașini electrice a venit de la Jean Todt, președintele Fédération Internationale de l’Automobile (FIA), Alejandro Agag și Antonio Tajani. Oficial, discuția s-a purtat la Paris pe 3 martie 2011, conform Wikipedia.

Papa Francisc, un om deloc străin de evenimente care îi pot îmbunătăți imaginea și un lider deloc lipsit de consilieri, a picat la fix. A sfințit mașina, și-a dat binecuvântarea și pe 14 aprilie Italia poate să se bucure mai tare (probabil) de această cursă fără emisii de dioxid de carbon.