Totul despre mașina specială de la nunta regală, un Jaguar E-Type special

Totul despre mașina specială de la nunta regală, un Jaguar E-Type special

Nunta regală dintre prințul Harry și actrița Meghan Markle a fost cel mai urmărit eveniment de pe mapamond în weekendul care tocmai s-a încheiat. Pe lângă miri și invitații de gală, un alt lucru care a atras atenția presei din întreaga lume a fost automobilul care a purtat-o pe noua ducesă de Sussex către locul petrecerii.

După fastuasa ceremonie ce a avut loc la Capela Sfântului George, mirii au plecat către Frogmore House, locația unde a avut loc petrecerea la care au participat 250 de invitați. Mașina aleasă să-i ducă la Frogmore House a fost un Jaguar E-Type Concept Zero. Acesta este un automobil retro, fabricat în anul 1968, care a fost convertit ulterior într-o mașină cu propulsie electrică.

Conform presei din Marea Britanie, automobilul are un preț de catalog de 350.000 de lire sterline și a fost închiriat de către Casa Regală a Marii Britanii special pentru această nuntă.

Ca și specificații tehnice, mașina cu motor de 220 kW poate ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 5,5 secunde. Modelul Jaguar E-Type Concept Zero a fost special personalizat pentru eveniment și la plăcuțele de înmatriculare se putea citi data nunții (E190518). Deși are volan pe stânga, Prințul Harry nu a avut nicio problemă în a conduce automobilul de culoare bleu către Frogmore House.

[readmore]

Au folosit și un Rolls Royce

Jaguarul nu este singurul automobil extravagant folosit de către mireasă în cea mai importantă zi din viața ei. Înainte de a junge la Capela Sfântului George (Saint Georghe Chapel), Meghan Markle a venit într-o limuzină Rolls-Royce Phantom IV din anul 1950, care i-a aparținut Reginei Elisabeta a II-a. Aceasta este una dintre cele optsprezece mașini pe Rolls Roycele-a constuit în perioada 1950 – 1956. Cu această limuzină a călătorit și Kate Middleton în anul 2011, în ziua nunții cu Prințul William.

Sursa: Jalopnik
Etichete: