Cum arată noul Mercedes-Benz Clasa G

Mercedes-Benz a prezentat noua generație Clasa G. Nemții se mândresc cu dimensiuni mai mari și performanțe mai bune în versiunea off-road.

Cu ajutorul actorului și fostului Guvernator de California Arnold Schwarzenegger (70 de ani), Mercedes-Benz a prezentat noua generație Clasa G în cadrul unui eveniment fastuos. „Conduc mașini din Clasa G de 25 de ani. Iubesc mașina asta și este SUV-ul meu preferat”, a menționat Schwarzenegger.

Sub sloganul „Mai puternic decât timpul”, SUV-ul care arată „vintage” la exterior a fost îmbunătățit din punct de vedere tehnologic, dar este și mai mare decât precedentul (mai lung cu 5.3 centimetri și mai lat cu 12.1 centimetri).

La interior designerii au făcut ample modificări. Planșa de bord este diferită, iar clienții au acum posibilitatea să aleagă chiar două ecrane de 12,3 inci, nu doar unul. O altă noutate este că modul off-road se va activ automat când mașina „simte” (unul dintre cele trei diferențiale este blocat) că este nevoie de acest lucru.

Pentru început, Mercedes-Benz va comercializa versiunea G550, pusă în mișcare de un motor V8 biturbo de 4 litri care va dezvolta 422 de cai putere. Noul Mercedes-Benz Clasa G are o cutie cu transmisie automată cu 9 trepte, 9G-Tronic. Rămâne de văzut ce motorizări viitoare vor alege nemții pentru gama Clasa G.

Debutul noulul model va avea loc în luna iunie a anului 2018 și are un preț de pornire în Germania de 107.040 de euro (TVA inclus).

Mercedes-Benz Clasa G sau G-Wagen cum a fost ulterior denumit a fost produs pentru prima dată în anul 1979 în Graz, Austria.  Inițial, Clasa G a fost dezvoltat ca un vehicul militar, la sugestia șahului Iranului, cel care era și acționar Mercedes la vremea respectivă. Prima versiune civilă a vehiculului a apărut în același an, 1979.

Citește și: