Nokia X6, cel mai frumos telefon al finlandezilor, iese din China

Nokia X6, cel mai frumos telefon al finlandezilor, iese din China

Nokia X6 este cel mai impresionant telefon al celor de la Nokia. După ce a fost subiectul mai multor zvonuri, s-a lansat în luna mai a acestui an în China. La momentul respectiv, nu era foarte clar dacă va mai ajunge și în alte colțuri ale lumii.

Deja de câțiva ani, foarte mulți producători de mobile optează pentru lansarea anumitor terminale doar pe teritoriul Chinei. Această practică a fost inițiată de companii locale precum Oppo, Vivo sau Xiaomi. HMD Global a aplicat-o de curând pentru Nokia X6.

Am avut ocazia să vorbesc cu unul dintre directorii de marketing ai HMD și, în urmă cu aproximativ o lună, nu mi-a putut confirma dacă X6 va ajunge în alte colțuri ale lumii.

Între timp, conform unor speculații apărute pe XDA-Developers, se pare că Nokia X6 va fi disponibil în următoarele săptămâni în Hong Kong. Acolo, va ajunge sub numele de Nokia 6.1 Plus. Dintr-un punct de vedere, Hong Kong este o regiune specială administrativă a Chinei.

În același timp însă, reprezintă un teritoriu în în care smartphone-ul cu pricina nu a fost disponibil inițial. Cu alte cuvinte, putem considera că acesta este primul pas pentru ca telefonul să ajungă și în alte țări, poate chiar Europa.

Dacă este prima oară când auzi de Nokia X6, telefonul de doar 200 de dolari este construit în jurul unui panou Full HD+ de 5,8 inci cu un breton în partea de sus și un raport de aspect de 19:9. În funcție de buget, poate fi achiziționat cu 4GB RAM și 32GB de memorie internă sau 6GB RAM și 64GB de memorie internă.

Cu două camere principale, micuțul găzduieșete un acumulator de 3060mAh și rulează din start Android 8.1 în variantă curată, direct de la Google. Suportă încărcare rapidă prin USB-C datorită tehnologiei Quick Charge 3.0 de la Qualcomm. La această oră, nu există nicio promisiune oficială legată de disponibilitatea aparatului în afara Chinei.

Citește și: