22 ian. 2018 | 13:00

Cele mai importante muzee auto pe care să le vezi în Europa

ACTUALITATE
Cele mai importante muzee auto pe care să le vezi în Europa

Pe lângă formele spectaculoase de relief și istoria sa îndelungată, Europa are una dintre cele mai bogate colecții de mașini vechi. Aceasta este împărțită în zeci de muzee în țări precum Marea Britanie, Italia, Franța sau Germania.

Cum la început de an începi să-ți planifici vacanțe, am făcut listă cu muzee auto pe care să le iei în calcul.

“Cité de l’Automobile” din Franța

Muzeul “Cité de l’Automobile” din Franța este unul dintre cele mai spectaculoase, deținând totodată și titlul de cel mai mare din Europa. Acesta este situat în localitatea Mulhouse, Alsacia, la granița Franței cu Elveția și Germania. Muzeul se întinde pe 25.000 de metri pătrați și deține aproximativ 520 de mașini aparținând a 98 de producători. Un bilet de intrare costă 11,5 euro pentru un adult cu tur complet și 9,5 euro fără vizita la circuit.

„Museo Nazionale dell’Automobile” din Italia

Situat în Torino, acolo unde se află și celebra fabrică FIAT, muzeul este o adevărată reîntoarcere în timp pentru cei pasionați de mașini. Acesta adăpostește peste 200 de automobile, e drept, majoritatea italiene și se întinde pe o suprafață de 19.000 de metri pătrați.

„Louwman Museum” din Olanda

În Haga, olandezii se mândresc cu Louwman Museum, cel mai mare muzeu auto din „Țara Lalelelor”. Acesta a fost deschis în anul 1969 și mașinile pot fi vizitate într-un spațiu de 10.000 de metri pătrați. Acesta adăpostește o mașină ce i-a aparținut lui Winston Churchill și o alta ce a fost condus de cântărețul Elvis Presley.

Mercedes-Benz Museum din Germania

În Stuttgart, oraşul cu cel mai mare venit pe cap de locuitor din Germania, se află Mercedes-Benz Museum, acolo unde se găsesc cele mai importante modele ale mărcii. Muzeul ocupă 3.500 de metri pătrați și aici se pot găsi atât modele vechi cum ar fi primul automobil Mercedes-Benz care a fost, de altfel, și prima mașină fabricată vreodată în lume, cât și vehicule mult mai noi și moderne.