19 mart. 2018 | 18:00

Tot ce nu știai despre moartea îngrozitoare pe scaunul electric

Generalist
Tot ce nu știai despre moartea îngrozitoare pe scaunul electric

Una dintre cele mai barbare metode de execuție din Statele Unite a fost scaunul electric. Când a apărut a fost considerată cea mai bună metodă de a ucide pe cineva condamnat la moarte.

Moartea prin scaunul electric este printre cele mai rele și e greu de căzut că în unele state încă este considerată o metodă umană de execuție. În Alabama, Carolina de Sud, Florida, Kentucky, Tennessee și Virginia, cei condamnați la moarte trebuie să aleagă între injecția letală și scaunul electric.

Scaunul electric efectiv prăjește oamenii

Conform martorilor, oamenii au început uneori să ardă în timpul procesului. De asemenea, zgomotul care se auzea era asemănător cu al baconului care se prăjește.

Condamnații nu mureau întotdeauna din prima

Multe execuții pe scaunul electric au eșuat, pentru că oamenii nu mureau după primul șoc electric. Aceștia luau foc și încă mai aveau puls. Erorile au fost atribuite erorilor umane.

Nu se știe sigur cum funcționează scaunul electric

Dincolo de faptul că oamenii mor după administrarea șocului electric, procesul în sine este dezbătut. Cel mai posibil, oamenii mor din cauza stopului cardiac și paraliziei acelor părți din creier care controlează respirația.

Scaunul electric poate să scoată ochii din orbite

Procesul de electrocutare determină corpul să se umfle atât de tare, încât ochii pot ieși din orbite. Mai mult, temperaturile extreme pot topi globii oculari. Din aceste motive, condamnații erau adeseori legați la ochi.

Mușchii se încordează involuntar în timpul execuției

Electricitatea face mușchii să se convulsioneze involuntar. Convulsiile cauzate de scaunul electric pot fi atât de severe încât să ducă la dizlocări și fracturi, motiv pentru care prizonierii erau legați de scaun înainte de a fi uciși.

[readmore]

Cei condamnați erau rași în cap înainte să fie electrocutați

Înainte de a fi electrocutați, oamenii erau rași în zonele unde electrozii le atingeau corpul – adică pe cap și pe picioare. În acest fel, rezistența la electricitate era micșorată și moartea asigurată.