Minecraft: Dungeons este un fel de Diablo cu mai puțini pixeli

11:17 01.10.2018

Dacă ai trăit pentru un moment cu impresia că Mojang nu a profitat suficient de franciza Minecraft, te vei bucura să afli primele vești despre Minecraft: Dungeons.

Minecraft este unul dintre cele mai populare jocuri video din ultimul deceniu, iar prin prisma faptului că a fost gândit ca o creație cross-platform, îl poți juca pe aproape orice. De vreo patru ani, Minecraft a intrat în portofoliul celor de la Microsoft, dar asta nu înseamnă că nu se lucrează intens la noi creații menite să sporească interesul gamerilor pentru jocuri cu un nivel scăzut de pixeli.

Indiferent de instrumentul pe care îl folosești pentru gaming, sunt șanse foarte mari să te poți bucura de Minecraft. În 2019 însă, vei avea parte de o nouă aventură care se desfășoară în același univers. Este vorba de un titlu original intitulat Minecraft: Dungeons. În prima fază, acesta va fi disponibil doar pentru posesorii de PC-uri cu Windows. Având în vedere formatul titlului, este puțin probabil să nu-l poți experimenta și pe console, la scurt timp după lansarea oficială.

Din câte se pare, Minecraft: Dungeons va fi un nou joc de aventură cu elemente de RPG ce pare să se apropie mai mult de rețeta seriei Diablo, decât de originalul Minecraft. Pe pagina sa web oficială, jocul este definit ca un action-adeventure inspirat de RPG-urile clasice de tip dungeon-crawler, precum Diablo, Baldur`s Gate sau Neverwinter Nights. Dacă te uiți la trailer, similaritățile cu RPG-urile din ultimele decenii vor ieși imediat la iveală, dar asta nu reprezintă neapărat un lucru rău.

Mai multe detalii despre noul joc vom afla în momentul în care ne vom apropia mai mult de lansare. În privința particularităților de gaming, nu știm decât că va permite jucătorilor să-l experimenteze singuri sau împreună cu până la trei prieteni. În mod previzibil, vei avea de întâmpinat o serie stufoasă de monștri și te vei confrunta cu aventuri dificile. O posibilă dată de lansare nu fost comunicată momentan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI