05 oct. 2018 | 14:11

Mașina de scris a secolului 21 nu este o ieftinătură: Freewrite Traveler

VIDEO ACTUALITATE

Dacă meseria te obligă să scrii și ești ineficient din cauza distragerilor online, Freewrite Traveler este soluția perfectă pentru manifestarea creativității în scris atunci când ești în deplasare.

În urmă cu aproximativ doi ani și jumătate, cei de la FreeWrite au lansat prima lor mașină de scris. Era un gadget destul de neobișnuit, dacă îl compari cu un instrument tradițional dedicat plăcutei activități. Se pare totuși că s-a vândut suficient de bine, încât creatorii săi au decis că se justifică realizarea unui urmaș. Fratele mai mic al FreeWrite încearcă la această oră să obțină finanțare pe Indiegogo.

Primul concept pentru o mașină de scris digitală construită în jurul unui ecran cu cerneală electronică a apărut în 2014. La momentul respectiv, sub numele de Hemingwrite, încerca să obțină finanțare pe Kickstarter. Proiectul a fost încununat de succes, dar a ajuns în magazine sub numele de Freewrite.

În timp ce Freewrite se apropia de aspectul unei mașini de scris tradiționale și includea o tastatură mecanică zgomotoasă și eficientă, noua Freewrite Traveler îți aduce aminte de un laptop cu un ecran foarte foarte mic. În continuare, pentru afișarea textului este folosit un panou monocrom de tip eInk, pentru obținerea unei autonomii foarte mari și pentru că este semnificativ mai odihnitor pentru ochi. Tastatura nu mai este mecanică, dar creatorii săi au descris-o ca fiind comparabilă cu cea a unor laptopuri de acum un deceniu, oferind totuși un feedback autentic la tastare.

Autonomia promisă de producător pentru Freewrite este de 4 săptămâni, iar spre deosebire de o mașină de scris tradițională, include posibilitatea sincronizării textelor prin Wi-Fi cu un serviciu de cloud. În plus, formatul de fișiere generat poate fi deschis în orice moment în Word, Final Draft sau Scrivener.

În fază de proiect, pentru a pune mâna pe Freewrite, trebuie să investești 329 de dolari pe Indiegogo. Când va ajunge în magazine, prețul va crește până la 599 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele