18 mai 2018 | 06:00

Mașina de scris a secolului 21 nu este un gadget absurd

ACTUALITATE
Mașina de scris a secolului 21 nu este un gadget absurd

E puțin probabil să mai visezi la o mașină de scris în secolul 21, dar cea mai nouă astfel de creație include câteva particularități care îți aduc aminte că este lansată în 2018.

Pomera E Ink este numele purtat de o mașină de scris modernă ce încearcă să obțină finanțare pe Kickstarter și, cu 27 de zile rămase, a reușit deja să strângă aproximativ 22.000 de dolari dintr-un total de 90.000 de dolari. Prețul pentru un exemplar este de aproximativ 350 de dolari, aceeași valoare pe care ai investi-o într-un notebook mainstream.

Spre deosebire de un laptop conectat la internet, această mașină de scris cu un panou cu cerneală electronică te ajută să fi mult mai eficient. Numărul distragerilor cu care te vei confrunta este zero. Nu vei fi tentat să intri pe Facebook, Twitter sau Instagram, pentru că acesta este un instrument de tehnoredactare.

Produsul japonezilor de la King Jim, Pomera încearcă să-și facă intrarea pe piața internațională prin campania de crowdfunding de pe Kickstarter. În descrierea oficială, instrumentul este detaliat ca fiind menit pentru mementouri în format digital. Surprinzător de compact, gadgetul este pliabil și se extinde în doar câteva momente, pentru a-ți conferi o tastatură la dimensiune reală, cu un aranjament aerisit al tastelor, atașată unui panou E-Ink de 6 inci. Panoul nu este retroiluminat, atât pentru a-i spori autonomia, cât și cu scopul de a fi mai puțin obositor pentru ochi. În plus, se vede mai bine în lumina soarelui.

Pentru funcționare, mașina de scris Pomera utilizează două baterii AA alkaline sau reîncârcabile. Acelea se reflectă într-o autonomie de aproximativ 20 de ore, cu mult mai mult decât 90% dintre laptopurile din piață. Ca motivele de bucurie să fie complete, cântărește doar 450 de grame.

Orice document creat cu Pomera poate fi stocat fără nici un fel de probleme pe memoria internă a dispozitivului. Eventual, aceleași creații editoriale pot fi transferate pe un card SD sau, prin intermediul unui cablu microUSB, direct pe un laptop sau desktop. O aplicație de mobil îți permite să transferi notițele în format digital după ce ai scanat un cod QR de pe ecranul mașinii de scris. Primele exemplare vor fi livrate în luna noimebrie a acestui an.

pomera e-ink cerneală electronică

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele