Dacă ajungem pe Marte așa ar putea arăta locuințele de acolo

Dacă ajungem pe Marte așa ar putea arăta locuințele de acolo

Tot mai multă lume vorbește despre eventuala colonizare a planetelor și cea mai vizată locație, în prezent, este planeta Marte. Dar cum ar arăta mai exact o astfel de colonie?

O viziune despre cum ar putea arăta viața pe Planeta Roșie a fost materializată într-o serie de imagini incredibile. Acestea dezvăluie case tipărite 3D și vehicule automate care ar putea să acopere într-o bună zi suprafața planetei.

Locuințe Marte 1

Imaginile au fost create de firma înființată de designerul Normal Foster, cunoscut în lumea tehnologiei pentru munca sa depusă la construirea celui mai nou campus Apple din Cupertino, California.

Locuințe marte 2

Foster și partenerii își vor prezenta viziunea legată de viața extraterestră la Goodwood Festival of Speed. Vizitatorii vor putea vedea un model la scară mare al habitatului, dar și alte concepte futuriste dezvoltate special pentru a explora viitorul vieții în spațiu.

Locuințe marte 3

De asemenea, ei vor putea experimenta cu ajutorul realității virtuale interiorul locuințelor propuse de designer. Tot aici va fi prezentat și un exemplu de braț robotic arhitectural, care va imprima 3D locuințele. Acesta va construi obiecte din plastic, pentru a-și demonstra abilitățile.

Locuințe marte 4

Casele imprimate 3D,cu o suprafață de 93 metri pătrați, vor putea găzdui până la patru astronauți. Locuințele vor fi construite din solul și rocile care se regăsesc pe Marte. Potrivit planurilor, locuințele vor fi construite în trei etape. De asemenea, vor exista trei tipuri de roboți pe Marte și fiecare va executa o anumită sarcină.

Locuințe marte 5

Roboții semi-autonomi vor selecta locul potrivit pentru construcție și vor săpa un crater adânc de cinci 1,5 metri. Apoi vor fi amplasate modulele gonflabile, care vor sta în interiorul craterului pentru a forma nucleul așezării.

[readmore]

Locuințe marte 6

Designerii spun că locuințele vor lua în considerare fiziologia și psihologia umană. Materialele moi și mediile virtuale vor contribui la reducerea eventualelor efecte negative ale unei vieți monotone pe Marte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: