Ce telefon se revinde cel mai bine, de la iPhone la Huawei și OnePlus

Ce telefon se revinde cel mai bine, de la iPhone la Huawei și OnePlus

Telefoanele mobile sunt din ce în ce mai scumpe și se depreciează într-un ritm amețitor. Există totuși câteva gadgeturi în care merită să investești din prisma valorii de revânzare. Telefoanele Apple iPhone conduc acel clasament.

Redactorii MusicMagPie au încercat să ajungă la o concluzie interesantă referitoare la modul în care crește sau scade prețul de achiziție al telefonului mobil, când te gândești să-l comercializezi la mâna a doua. Din acest punct de vedere, diferențele între branduri sunt frapante și se reflectă într-o lecție importantă pe care ar fi bine să o ții minte.

Cei mai mulți dintre cei care își cumpără un nou telefon, se gândesc serios să-l vândă pe cel vechi, în loc să-l arunce. Din acest motiv, este plin de telefoane relativ noi pe OLX, iar valoarea de revânzare a unui gadget este mai relevantă ca niciodată.

Cu doar câteva zile înainte să fie anunțate noile modele de iPhone, valoarea de achiziție a unui iPhone X a scăzut cu doar 32%. Asta înseamnă că, după ce l-ai folosit pentru aproape un an, îl poți vinde cu aproximativ 68% din prețul său original. Pe poziția a doua, a treia sau a patra, în același clasament, sunt tot terminale Apple.

Pe locul doi în top se află iPhone 8 Plus cu o devalorizare de 43%. iPhone 7 este pe trei cu 44% iar iPhone 8 ocupă poziția a patra în clasament cu 45% din preț. Telefoanele Galaxy S8 și S8+ de la Samsung sunt și ele în top 10, dar la mai puțin de un an de la lansare, au pierdut 58% din prețul de cumpărare.

De partea celaltă a baricadei, este interesant de reținut numele smartphone-urilor care sunt mai irelevante ca niciodată. După un an de la achiziție, HTC Desire 820 a pierdut nu mai puțin de 95% din valoare. Huawei Honor 5X se află pe locul 2 cu 94% din valoare, pe când bătrânul OnePlus One se ține la egalitate cu același procent de 94%.

depreciere telefoane mobile

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI