Ce telefon se revinde cel mai bine, de la iPhone la Huawei și OnePlus

Ce telefon se revinde cel mai bine, de la iPhone la Huawei și OnePlus
16:43 07.09.2018

Telefoanele mobile sunt din ce în ce mai scumpe și se depreciează într-un ritm amețitor. Există totuși câteva gadgeturi în care merită să investești din prisma valorii de revânzare. Telefoanele Apple iPhone conduc acel clasament.

Redactorii MusicMagPie au încercat să ajungă la o concluzie interesantă referitoare la modul în care crește sau scade prețul de achiziție al telefonului mobil, când te gândești să-l comercializezi la mâna a doua. Din acest punct de vedere, diferențele între branduri sunt frapante și se reflectă într-o lecție importantă pe care ar fi bine să o ții minte.

Cei mai mulți dintre cei care își cumpără un nou telefon, se gândesc serios să-l vândă pe cel vechi, în loc să-l arunce. Din acest motiv, este plin de telefoane relativ noi pe OLX, iar valoarea de revânzare a unui gadget este mai relevantă ca niciodată.

Cu doar câteva zile înainte să fie anunțate noile modele de iPhone, valoarea de achiziție a unui iPhone X a scăzut cu doar 32%. Asta înseamnă că, după ce l-ai folosit pentru aproape un an, îl poți vinde cu aproximativ 68% din prețul său original. Pe poziția a doua, a treia sau a patra, în același clasament, sunt tot terminale Apple.

Pe locul doi în top se află iPhone 8 Plus cu o devalorizare de 43%. iPhone 7 este pe trei cu 44% iar iPhone 8 ocupă poziția a patra în clasament cu 45% din preț. Telefoanele Galaxy S8 și S8+ de la Samsung sunt și ele în top 10, dar la mai puțin de un an de la lansare, au pierdut 58% din prețul de cumpărare.

De partea celaltă a baricadei, este interesant de reținut numele smartphone-urilor care sunt mai irelevante ca niciodată. După un an de la achiziție, HTC Desire 820 a pierdut nu mai puțin de 95% din valoare. Huawei Honor 5X se află pe locul 2 cu 94% din valoare, pe când bătrânul OnePlus One se ține la egalitate cu același procent de 94%.

depreciere telefoane mobile

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI