20 aug. 2018 | 18:25

Cât de bun devine un iPhone vechi când îi pui cel mai nou iOS

VIDEO ACTUALITATE

Spre surprinderea utilizatorilor de iDevice-uri, vei putea rula iOS 12 pe un iPhone vechi. Va fi însă interesant de observat cât de bine se va ”mișca” telefonul cu viitorul firmware.

În această toamnă, se va lansa versiunea finală de iOS 12. Noul sistem de operare pentru iDevice-uri a fost dezvăluit oficial pe 5 iunie 2018. De atunci, au fost lansate numeroase versiuni beta ale SO-ului și nu este exclus să mai vedem câteva până la varianta finală.

Având însă în vedere că s-a lansat Beta 8 și am trecut de mijlocul lunii august, putem considera că aceasta iterație oferă o experiență foarte similară cu cea a versiunii finale.

Printre altele, iOS 12 va rula pe iPhone 5S. În contextul în care terminalul cu pricina a fost lansat în 2013, te-ai fi așteptat să fie ignorat complet de oficialii gigantului din Cupertino. Ca referință, aproape niciun smartphone cu Android nu beneficiază de actualizări timp de mai mult de doi ani de la lansare.

Se pare însă că iPhone 5S nu doar că va rula iOS 12, dar va avea de câștigat după tranziția la noul SO. Mai multe publicații online au făcut teste pe cel mai vechi iPhone compatibil cu noul firmware, iar acum avem și un test video cu o comparație concludentă.

Clipul de mai sus scoate la iveală beneficiile iOS 12 comparativ cu iOS 11.4.1 pe un iPhone 5S. Practic, este comparat cel mai recent firmware beta de la Apple cu cea mai recentă versiune de iOS în variantă finală pe care o utilizează aproape toți utilizatorii de iPhone, iPad sau iPod Touch.

Concluziile sunt evidente după primele minute de teste. iOS 12 se încarcă complet cu până la 20 de secunde mai repede pe telefonul de 5 ani comparativ cu iOS 11.4.1. În plus, aplicațiile par să se deschidă un pic mai repede, în timp ce afișarea tastaturii în Mesaje sau Safari durează semnificativ mai puțin comparativ cu vechiul firmware.

Până și activarea funcției de partajare se reflectă în afișarea mult mai rapidă a meniului aferent.

Lansarea iOS 12 nu are o dată exactă, dar în anii trecuți s-a lansat în aceeași perioadă cu noile iPhone-uri. Asta înseamnă că ne putem aștepta la o lansare înainte de finele lunii septembrie sau începutul lui octombrie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele