O inteligență artificială poate să deseneze după dictare

O inteligență artificială poate să deseneze după dictare

Inteligența artificială este un domeniu fascinant cu numeroase aplicații în lumea reală, iar Microsoft face progrese importante. 

De fiecare dată când vorbim de inteligență artificială, foarte mulți au o reticență teribilă față de beneficiile acestui subiect din cauza avertismentelor făcute de oameni precum Bill Gates, Elon Musk sau Stephen Hawking. Cu toate acestea, este imposibil să ignori unele proiecte futuriste care ajung să se materializeze prin performanța unor rețele neurale elaborate.

Un astfel de proiect a fost realizat de un grup de cercetători de la Microsoft. Intitulată Drawing AI, inteligența artificială este capabilă să deseneze creații complexed după dictare. Experimentul din imaginea de mai sus a plecat de la afirmația ”pasăre albastră cu aripi negre și cioc mic”. Rezultatul pare să fie mai degrabă o fotografie, decât un desen.

Experimentele făcute cu Drawing AI au fost deja destul de numeroase și încununate de succes, dar întreaga platformă are în continuare parte de îmbunătățiri. Dezvoltatorul principal al proiectului a sesizat fotorealismul lucrărilor realizate de inteligența artificială, dar a ținut să menționeze că deși la o căutare pe Bing ai găsi o pasăre care s-ar putea conforma descrierii, aceasta este creată de zero, de către un computer, pixel cu pixel.

inteligenta artificial microsoft mancare

Acest exemplu cu pasărea galbenă ar putea fi unul nefericit, pentru că respectiva pasăre s-ar putea să existe în lumea reală, dar ea a ieșit din ”imaginața” unui computer. Ca proiecte de viitor, Xiaodong He este optimist că instrumentul computațional poate fi folosit ca desenator de schițe pentru un pictor sau ca un ajutor creativ pentru un designer de interior. În același timp, nu este exclus să poate fi folosit pentru prelucrarea unor imagini existente după dictare.

Cercetătorul principal din spatele Drawing AI a mai fost implicat în trecut în alte câteva proiecte dintr-un domeniu similar. CaptionBot îți descrie conținutul unei poze prin inteligență artificială, iar aplicația de iPhone SeeingAI este menită să ajute nevăzătorii să înțeleagă mai bine lumea înconjurătoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: