Google te învață programare, iar profitabila meserie devine un joc
Jobul de programator ar putea fi singurul care nu va dispărea peste 20 de ani, iar Google îți oferă pe tavă abilitățile din spatele profitabilei meserii.
Google are o librărie foarte stufoasă de aplicații proprietare, atât în Google Play, cât și în Apple AppStore. Noul progrămel Grasshopper are însă un statut mai special. Acesta a fost dezvoltat în cadrul Area 120, o divizie a gigantului din Mountain View care permite angajaților să-și dedice 20% din timpul de la muncă unor proiecte independente.
În trecut, același program a fost responsabil de transformarea navigatului pe YouTube într-o experiență mai socială și de perfecționarea conceptului de răspunzuri automatizate pentru emailuri.
Cel mai nou proiect ieșit din mâinile programatorilor talentați este Grasshopper, un instrumet surprinzător de prietenos menit să faciliteze dobândirea cunoștințelor de Javascript. La ora actuală, acesta este unul dintre cele mai populare limbaje de programare și unul care are șanse infime spre inexistente de a merge pe calea Adobe Flash sau Oracle Java.
Majoritatea website-urilor moderne folosesc Javascript, iar dacă înțelegi fundamentele din spate, beneficiile sunt numeroase.
Cu Grasshopper, întregul efort de a învăța un limbaj de programare este facilitat printr-o serie de jocuri mai mult sau mai puțin complexe. Noua aplicația este disponibilă gratuit pe Google Play și are șanse destul de mari să nu ajungă în mâinile utilizatorilor de iPhone.
În primul rând, aceia sunt deserviți de o serie de aplicații similare de la Apple. În al doilea rând, Grasshopper pe Apple iTunes este deja o aplicație destul de populară care face cu totul altceva. Ar fi ciudat să vezi două programe cu exact același nume în rezultatele la căutare.
În doar trei zile de la lansare, Grasshopper a înregistrat 100.000 de instalări, iar cele mai multe dintre cele 1600 de review-uri redactate până la această oră sunt pozitive. Rămâne doar să ai un pic de ambiție și să te ții de lucru sau de joacă, în funcție de cum vezi problema.