Google știe multe despre tine și va folosi datele în noul update la Maps

Google știe multe despre tine și va folosi datele în noul update la Maps

Printr-o actualizare detaliată în cadrul conferinței Google I/O 2018, serviciul Google Maps își va depăși condiția de simplă aplicație pentru navigație.

În mod uzual, folosești Google Maps ca să ajungi din punctul A în punctul B. Dacă știi că-ți poate oferi și alte informații interesante, tot pe Google Maps s-ar putea să intri când vrei să vezi programul unui restaurant sau datele de contact de la un hotel. Printr-un update iminent, însă, popularul serviciu al gigantului din Mounta View va încerca să fie mult mai util decât atât.

La prima vedere, Google va încerca să înlocuiască site-uri dedicate de review-uri precum Yelp sau Trip Advisor.

Google are foarte multe informații despre tine și despre preferințele tale în materie de restaurante, hoteluri, mâncare preferată și nu numai. O parte importantă din acele informații va fi utilizată pentru a te ajuta să-ți programezi o seară perfectă în oraș. În doar câteva cuvinte, oficialii companiei americane au definit viitorul Google Maps ca fiind mai personal și de ajutor.

În loc să navighezi prin liste aparent infinite de opțiuni atunci când cauți un pub în oraș, te vei confrunta cu câteva opțiuni din zonă care ți-au fost oferite în funcție de preferințele tale și de distanță. În plus, va fi suficient să accesezi liste personalizate precum Foodie List, iar Google va agrega informații din review-uri, publicații locale, experți în domeniu și diverși algoritmi pentru a-ți oferi cele mai bune opțiuni.

În timp, se va crea automat o listă cu locațiile pe care le-ai vizitat, în așa fel încât să-ți fie recomandate locații pe care nu le-ai experimentat încă. Cea mai interesantă particularitate care va fi introdusă ține de un scor de compatibilitate intitulat Match. Când vei intra pe Google Maps pe un restaurant, printr-un procentaj din 100%, vei vedea care sunt șansele să-ți placă acel local. Algoritmul va deveni din ce în ce mai eficient cu cât profiți mai mult de el și cu cât îți faci mai repede un scop în viața din acordarea de note locațiilor vizitate.

Dacă ieși cu prietenii în oraș și ei au aceeași afinitate pentru tehnologie ca și tine, poți propune câteva locații pe care să le vizitezi și să supui sugestiile tale la vot. Toate aceste funcții vor fi introduse în Google Maps pentru iOS și Android în viitorul apropiat.

Iar ca să nu-ți mai lași prietenii să aștepte aiurea când trebuie să vă întâlniți, Google Maps vine cu o soluție și pentru asta. Astfel, vei putea să le arăți prietenilor cât timp mai ai până la destinație, în funcție de locul în care te afli, cu ajutorul funcției ”share my ETA”. E mai facil decât să le scrii constant că mai ai 10 minute sau că ajungi în 5 minute, dar s-ar putea să se întoarcă și împotriva ta dacă întârzii prea mult și faci vreun ocol.

Citește și: