17 mai 2018 | 11:45

Femeia care face închisoare, că a jignit români pe Facebook

ACTUALITATE
Femeia care face închisoare, că a jignit români pe Facebook

O italiancă a fost condamnată la închisoare după ce a făcut mai multe comentarii jignitoare la adresa românilor, în cadrul unor mesaje postate pe Facebook.

Facebook a devenit un loc destul de bun dacă ești în căutarea unui public căruia să-i spui oful tău. Fie că e vorba de parcări, de mizeria din oraș, de politicieni sau de salarii tăiate, Facebook le acceptă pe toate, însă s-ar putea ca alții să nu le accepte la fel de ușor.

Pentru că rețeaua socială e spațiu public, însă, e bine să ai totuși grijă la ce postezi și de cine te legi, că s-ar putea să superi pe cineva. Cam asta i s-a întâmplat unei italience, care a primit o pedeapsă de patru luni de închisoare, din cauză că a jignit poporul român pe platformă.

Michela Bartolotta avea 19 ani când a făcut postarea respectivă, acum aproximativ patru ani, și n-a avut foarte mult succes la public, deoarece a reușit să adune vreo 60 de like-uri. Comunitățile de străini din Padova au fost indignate în urma postărilor și a fost atrasă și atenția Justiției. Prin urmare, respectiva a fost acuzată că instigă la ură rasială și etnică.

Mesajul care a trimis-o la închisoare pe Bartolotta este următorul: „Eu și poporul român nu ne vom înțelege bine niciodată, printre curve fără rușine, îngrijitoare în depresie și alte elemente urât mirositoare, necivilizate și needucate. Până la urmă tot vă extermin.”

Postarea a fost ștearsă, iar Michela a încercat să se scuze și a menționat că a fost un moment apărut pe fondul stresului zilnic. Nici scuzele tatălui ei nu au fost de ajuns, și nici promisiunea că va angaja 10 angajați străini la firma pe care o are.

Sentința a fost dată pe baza unei legi din 1993, iar și cei care au apreciat postarea riscă sancțiuni.