Cum îți vei debloca mașina de la distanță fără să ai nevoie de cheie

Cum îți vei debloca mașina de la distanță fără să ai nevoie de cheie

Car Connectivity Consortium sau CCC lucrează de mult timp la finisarea unui standard menit să faciliteze deblocarea autoturismelor de la distanță într-o manieră securizată. În acest scop, tehnologia care va fi folosită este NFC.

În trecut, CCC a dobândit o vastă experiență în realizarea altor certificări. Una dintre performanțele lor istorice este derivată din realizarea platformei MirrorLink pentru o interacțiune facilă între smartphone și mașini. Următorul pas are legătură cu un proiect mai vechi.

Conform documentului oficial, The Car Connectivity Consortium a facilitat realizarea unui mecanism simplu și eficient intitulat Digital Key. Acela urmează să fie introdus în viitorul apropiat la un număr cât mai mare de autoturisme.

În final, prin intermediul Digital Key va fi suficient să te apropii de o mașină și o vei putea debloca de la distanță, fără să apeși pe nimic. Standardul NFC sau Near Field Communication este fundamental pentru materializarea respectivul proiect într-o manieră cât se poate de sigură.

Dacă optezi pentru Digital Key, te vei alătura unui grup foarte selectiv de persoane menit să deblocheze mașini pe calea aerului, folosind mașini compatibilite și un smartphone recent cu NFC. Cea mai recentă variantă a protocolului implică mici îmbunătățiri pe partea de tehnologizare.

Apple, Samsung sau LG sunt doar câteva nume din baza surprinzător de sfutosă de contacte care s-au implicat în proiect. Versiunea 2.2 a standardului aduce în horă și producători de cipuri, precum Qualcomm sau NFX. În plus, au anunțat că evenimentul care continua cu o colaborare din partea BMW, Samsung, GM, Honda, Hyundai, Volkswagen și nu numai.

Deoarece Digital Key este un produs software care nu depinde neapărat de un telefon mobil, este important de reținut că poate fi folosit la fel de bine în tandem cu un ceas inteligent de ultimă generație. Una peste alta, la final vei putea să-ți deblochezi mașina și să-i pornești motorul de la distanță.

Citește și: