08 dec. 2018 | 18:46

Adevărul despre diferențele dintre baie și duș și ce metodă să preferi

ACTUALITATE
Adevărul despre diferențele dintre baie și duș și ce metodă să preferi

Majoritatea oamenilor care au acces la apă caldă aleg, din considerente de conveniență sau de protecție a mediului – sau ambele – să facă duș în loc de baie.

Este de înțeles de ce: dușurile sunt mai rapide și consumă mai puțină apă (iar ultima parte este benefică atât pentru mediu, cât și pentru factura la apă). Cu toate astea, băile au și ele rostul lor – așa că, atunci când vrei să te simți ca un rege, poți uita de duș, să pui dopul la cadă și să lași apa să curgă.

Atunci când faci baie, temperatura corpului tău crește ca atunci când faci mișcare fizică, după cum arată SHAPE. Astfel, pulsul tău crește, iar tensiunea și fluxul de sânge se stabilizează. Asta nu înseamnă că o baie poate înlocui o sesiune de exerciții fizice, dar măcar știi că are un beneficiu neașteptat asupra corpului.

Mai mult, atunci când ești răcit, băile fierbinți pot fi o binecuvântare. Aburul care iese din apă îți deschide sinusurile, astfel încât corpul tău se relaxează, iar mucozitățile care nu te lasă să respiri pot fi eliminate mai ușor, după cum arată Lush. În plus, băile lungi sunt bune și dacă ai probleme cu acneea, pierderile de păr și inflamațiile de piele, conform explucațiilor dermatologului Annie Chiu pentru Elle Magazine.

Un alt beneficiu al băilor este cel pe care acestea îl au asupra sănătății tale psihice. Terapeuta de masaj medical Jessie Violet Larson a spus că scăldatul în apa fierbinte din cadă este una din cele mai bune modalități de a scăpa de stres. Sfatul ei este să acompaniezi baia cu un ceai fierbinte sau un pahar de vin, muzică relaxantă și lipsa totală a telefonului din peisaj.

Așadar, data viitoare când vii obosit de la muncă, gândindu-te că poate ai să răcești după ce un necunoscut a strănutat fără să pună mână la gură în fața ta la metrou, cel mai bine e să te răsfeți și să faci o baie lungă.