De la Dacia la Mercedes, ce noutăți aduce Salonul Auto de la Geneva

De la Dacia la Mercedes, ce noutăți aduce Salonul Auto de la Geneva

Salonul Auto de la Geneva, care va avea loc între 8 și 18 martie, și-a deschis deja porțile pentru jurnaliști. Printre numele grele prezente la eveniment se vor afla producători precum Volkswagen, Audi, Mercedes-Benz, Bentley, Peugeot, Volvo, Fiat, dar și Dacia.

Cu ocazia deschiderii pentru presă a celei de-a 88-a ediţii a salonului, modelul 4×4 urban Volvo XC40 a câştigat premiul de Maşina Anului în Europa. Volvo XC40 preia titlul de la Peugeot 3008, automobilul ce a triumfat anul trecut.

În premieră, la Salonul Auto de la Geneva, se va prezenta BMW X4. Primele imagini oficiale au apărut la jumătatea lunii februarie a acestui an. SUV-ul a suferit ample modificări de design, dar și de dimensiuni.

Dacia va veni la stand cu noul Duster, dar și cu o ediție limitată a lui Stepway. Nu se știe însă care va fi modelul ales, întrucât oficialii Dacia nu au dat prea multe detalii. Tot de la francezi, Peugeot va prezenta modelul 508, un sedan de clasă medie. Automobilul va apărea și sub formă de plug-in hybrid din toamna anului viitor.

Coreeni se laudă cu cea de-a treia generație a compactei coreene Kia Ceed. Constructorul a decis schimbarea denumirii din „Cee’d” în „Ceed”. Producătorul anunță că modelul va primi noi tehnologii și o generație nouă de propulsoare.

Geneva 2018 înseamnă și prezența lui Ford MustangBullit în Europa. Automobilul are sub capotă un motor V8 de 5.0 litri.

Skoda își lărgește gama de SUV-uri cu cel de-al treilea model. Prototipul ce va fi prezentat poartă denumirea de Skoda Vision-X și va fi lansat de Volkswagen în viitorul apropiat, cel mai probabil sub o altă denumire.

Gama Mercedes-Benz Clasa C a primit un facelift care implică câteva modificări estetice și tehnologice minore. Modelul va fi prezentat oficial tot la Salonul Auto din Elveția de anul acesta.

Noua generație Auris va fi și ea lansată de către Toyota. Modelul nu va avea nicio versiune diesel, dar vine cu două variante hibride (electric+benzină 1.8 de 122 CP și electric+benzină 2.0 de 180 CP). Motorizarea de bază este benzină turbo 1.2 de 116 CP.

Bentley Bentayga Hybrid reprezintă primul hibrid de lux din lume. Acesta combină un motor electric avansat cu un motor V6 de ultimă generație.

La capitolul mașini electrice se vorbește despre trei mari modele ce urmează a fi lansate: Hyundai Kona Electric și Hyundai Nexo (pe hidrogen), dar și Jaguar I-Pace. Rămâne de văzut care va fi favoritul publicului.

Citește și: