26 iun. 2018 | 16:15

Dacă ai un iPad, s-ar putea să suferi de această afecțiune serioasă

ACTUALITATE
Dacă ai un iPad, s-ar putea să suferi de această afecțiune serioasă

Un nou studiu a confirmat că utilizarea tabletelor poate avea repercusiuni pe termen lung asupra sănătății gâtului, a zonei cervicale și a spatelui. Noua afecțiune fiziologică este intitulată „iPad neck” sau gât de iPad.

În ultimii ani, au existat mai multe studii care au confirmat faptul că gâtul tău ar putea avea de suferit dacă îți petreci cea mai mare parte a timpului cu capul orientat în jos, spre ecranul telefonului. Poziția respectivă are repercusiuni mai grave în funcție de vârstă. Cu cât ești mai tânăr, cu atât ești mai vulnerabil, în cazul în care aveai nevoie de un motiv în plus să nu-i permiți micuțului să se refugieze timp de câteva ore cu ochii în ecranul de la smartphone.

Deși ai crede că un ecran mai mare precum cel al unei tablete nu este la fel de periculos pentru, realitatea nu este chiar așa. Un studiu publicat de cercetătorii de la Universitatea din Nevada a atacat în mod direct iPad-urile într-o lucrare ce poate fi analizată în întregime aici. Chiar dacă respectivele principii se aplică la fel de bine și la alte tablete, afcțiunea intitulată „iPad neck” are mari șanse să intre în limbajul colectiv în această formă.

În privința grupurilor de persoane care au cele mai mari șanse să fie afectate de ”iPad neck”, adolescenții și copii mici sunt ce mai vulnerabili. În plus, din motive greu de înțeles, sunt șanse de două ori mai mari ca femeile să fie afectate comparativ cu bărbații.

„Probabilitatea foarte mare de apariție a acestor simptome la gât și umeri, mai ales printre rândurile populației tinere, reprezintă o presiune majoră pentru societate.” Szu-Ping Lee a fost autorul principal al lucrării și a încercat să insiste pe faptul că repercusiunile acestor afecțiuni au început deja să se simtă la nivelul întregul societăți.

Dintr-un punct de vedere realist, aceste informații nu reprezintă neapărat o revelație majoră, dar mai grav este faptul că probabilitatea ca situația să se remedieze în următorii ani este foarte mică.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele