28 oct. 2018 | 07:07

Cutremur puternic în România. De ce nu a funcționat sistemul RO-ALERT

ACTUALITATE
Cutremur puternic în România. De ce nu a funcționat sistemul RO-ALERT

Un seism puternic a avut loc în România la ora 3:38 cu intensitatea de 5,8 grade și a fost resimțit inclusiv în Bulgaria, Rep Moldova.

Site-ul INFP a picat imediat după seismul din noaptea de sâmbătă spre duminică, semn că acesta a fost resimțit și în București.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (23 km), Nehoiu (28 km), Întorsura Buzăului (33 km), Târgu Secuiesc (37 km) şi Slănic-Moldova (54 km).

Acest seism este cel mai puternic din România din 2014 până în prezent.

UPDATE: Cutremurul a fost urmat de o replică de de 3,1 pe scara Richter. Nu sunt inregistrate victime sau pagube materiale

Oamenii se plâng pe Facebook că sistemul RO-ALERT nu a funcţionat.

Raed Arafat a precizat la postul de televiziune Digi 24 că sistemul RO-ALERT nu are functia de a anunța că s-a produs un seism. Arafat a mai explicat că informațiile prin RO-ALERT vin după producerea cutremurului. RO-Alert nu anunță un cutremur pentru a nu induce panica, ştim că nu avem pregătirea necesară la nivelul populaţiei ca să reacţioneze cu calm. Riscul să dai un mesaj cu 20 de secunde înainte cuiva care se află la etajul zece este mare ca să-l prindă pe scara blocului”, a precizat Raed Arafat.

Citește si:  Cum setezi RO-ALERT, serviciul care ți-ar putea salva viața în România