Cum dezactivezi amintirile neplăcute de pe Facebook

Cum dezactivezi amintirile neplăcute de pe Facebook

Sistemul automatizat al amintirilor de pe Facebook este foarte util, dacă vrei să știii cu ce te-ai opucat în urmă cu câțiva ani, în aceeași zi. În cazul în care îți aduce însă în prim plan momente triste, ar fi bine să știi cum dezactivezi amintirile neplăcute de pe Facebook.

Cu ajutorul funcției Facebook On This Day, afli ce ai făcut în concediu acum cinci ani. Știi cu cine te-ai împrietenit acum trei ani. Îți aduci aminte de o cină specială sau de un articol interesant pe care l-ai partajat la un moment dat. Din păcate, există și niște părți mai puțin bune ale algoritmului respectiv automatizat. Dacă te-ai depărțit de cineva sau ai avut un necaz în familie într-o anumită zi, îți dorești să nu ți se amintească anual de momentul respectiv prin intermediul Facebook.

Partea bună este că există câțiva parametrii pe care îi poți personaliza, când vine vorba de amintirile de pe Facebook care îți sunt servite zilnic prin notificări. În acest scop, trebuie să accesezi pagina web facebook.com/OnThisDay . În colțul din dreapta sus al ferestrei respective, este un buton intitulat Preferințe. Apasă pe el și te vei confrunta cu două opțiuni.

Pe Facebook, poți dezactiva amintirile cu o anumită persoană sau amintirile dintr-o anumită zi sau o anumită perioadă din an. Dacă știi că acum trei ani, între 20 și 25 mai, ai avut un moment trist în familie, poți opta pentru dezactivarea tuturor amintirilor din acea perioadă. Prima variantă implică să apeși pe butonul Editează din dreptul secțiunii Persoane. Tastează numele persoanelor care te-au supărat în trecut și apasă pe Salvează.

[readmore]

A doua variantă este să apeși pe Editează în dreptul secțiunii Date. Imediat, te vei confrunta cu o imagine similară cu cea din imaginea de mai jos. Selectează data de start și de final din care nu vrei să primești niciodată amintiri. Apasă pe salvează. Poți repeta pașii de mai sus pentru fiecare dată supărătoare.

cum dezactivezi amintirile neplăcute de pe Facebook