Cum definești programele implicite pe Mac pentru deschiderea fișierelor

Cum definești programele implicite pe Mac pentru deschiderea fișierelor

Dacă ai mai multe programe instalate pe macOS pentru deschiderea de poze, PDF-uri, filme sau fișiere audio, ar fi bine să știi cum definești programele implicite pe Mac.

În mod previzibil, există multe similarități între modul în care interacționezi cu diverse fișiere pe Windows și pe Mac. Dacă treci de la un sistem de operare la altul, respectivele particularități vor fi evidente. Există încă câteva detalii care ți-ar putea da probleme, iar definirea unor programe implicite pentru accesarea permanentă a anumitor tipuri de fișiere se încadrează de minune în acea categorie.

Atât pe Windows, cât și pe Mac, în momentul în care faci click dreapta pe un fișier, poți opta pentru Open With (Deschide cu…). Aceasta este o soluție temporară, în cazul în care deschizi de obicei pozele cu Photos, dar vrei să editezi o imagine în Photoshop. Același mecanism se aplică la clipuri video, PDF-uri, documente Word sau orice alte tipuri de fișiere cu care interacționezi ocazional sau în fiecare zi.

Dacă ai un sistem cu macOS și vrei să știi cum definești programele implicite pe Mac pentru a deschide fișierele tale, trebuie să urmezi câțiva pași simpli. În primul rând, intră în Finder și caută un document a cărui asociere cu o aplicație instalată vrei să o modifici.

În acest scop, fă click dreapta pe numele fișierului și optează pentru Get Info. Imediat, te vei confrunta cu o fereastră precum cea de mai jos. Aceasta include mai multe câmpuri. Te interesează secțiunea ”Open With:”. Fă click acolo și, din lista de programe compatibile, alege-l pe cel care te încântă. Dacă îți dorești ca decizia respectivă să se aplice la toate fișierele de același tip de pe sistem, apasă pe butonul albastru marcat Change All. Imediat, vrei primi un avertisment pe marginea subiectului și trebuie să oferi o confirmare suplimentară referitoare la decizia ta. Apasă pe Continue. Asta a fost tot.Open With pe Mac

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: