Cum afli parola unei rețele wireless pe Windows 10

Cum afli parola unei rețele wireless pe Windows 10

Este bine să înveți cum afli parola la o rețea wireless dacă, în trecut, te-ai conectat la rețeaua problematică cu PC-ul din fața ochilor.

Cu un computer ce rulează Windows 10 nu poți sparge parole la rețele wireless. Nu poți afla parola conexiunii la internet pe care o folosește vecinul de bloc și nici el nu ți-o poate afla ție. Singurul lucru pe care îl poți face este să reții cum afli parola la o rețea wireless pe Windows 10 în momentul în care te-ai mai conecatat în prealabil la respectiva conexiune. Chiar și dacă te-ai conectat 10 minute la aceea conexiune în urmă cu cinci ani, procesul este unul cât se poate de simplu.

Sunt două proceduri diferite pe care trebuie să le urmezi în cazul rețelelor securizate. Prima face referire la pașii pe care trebuie să-i parcurgi dacă este vorba de o rețea la care ești conectat în acest moment. Pentru că acest proces este mai simplu, dacă rețeaua problematică se află în preajmă, fă click pe antenunța din dreapta jos de lângă ceas și conectează-te la rețeaua wireless a cărei parolă vrei să o cunoști. Datorită faptului că parola este salvată în memoria sistemului, procesul de conectare ar trebui să fie efectuat în doar câteva momente.

După ce te-ai lămurit că ești online cu ajutorul unei conexiuni fără fir, fă click pe Start în stânga jos și tastează View Network Connections. Fă click pe primul rezultat. Fă click dreapta pe numele rețelei wireless la care ești conectat în acel moment și optează pentru Status. Din noua fereastră, fă click pe Wireless Properties. Intră la secțiunea Security și bifează Show Characters. Imediat, vei vedea parola pentru acea conexiune.

A doua soluție la aceeași problemă implică să faci click pe Start și să tastezi CMD. Din lista de rezultate, te interesează Command Prompt. Fă click dreapta pe numele respectivei aplicații și optează pentru Run as Administrator. În noua fereastră, tastează comanda ”netsh wlan show profile” fără ghilimele și apasă pe enter.

Reține numele exact al rețelei pentru care vrei să știi parola din lista de pe ecran. În aceeași fereastră de Command Prompt, tastează ”netsh wlan show profile “NUME REȚEA” key=clear” fără ghilimele. Confirmă cu Enter. Imediat ar trebui să vezi pe ecran parola pentru rețeaua dorită.

Citește și: