20 ian. 2018 | 11:52

Cifrele care îți arată schimbările radicale pentru industria auto până în 2030

ACTUALITATE
Cifrele care îți arată schimbările radicale pentru industria auto până în 2030

Cine s-ar fi gândit că vor veni vremuri în care oamenii vor împărți aceeași mașină? Ei bine, statisticile arată că în anul 2030, doar unul din 5 americani va mai deține o mașină personală.

Un studiu efectuat în Statele Unite ale Americii arată că până în anul 2021, folosirea unui vehicul electric autonom de la Uber sau Lyft va fi de 4-10 ori mai ieftină decât achiziţionarea şi întreţinerea unei maşini. În noiembrie 2017, Uber și-a făcut publice intențiile de a cumpăra 24.000 de maşini autonome de la chinezii ce dețin compania Volvo.

În ciuda faptului că 78% din americani au declarat într-un sondaj recent că le este teamă să se urce într-o maşină fără şofer, viitorul va fi cu certitudine autonom. Și oamenii se vor adapta la cerințele pieței.

Renunțarea la automobile va genera 1.000 de miliarde de dolari pe an, bani suplimentari pentru cheltuieli, disponibil pentru cetăţenii americani până în 2030. Populația Statelor Unite ale Americii este astăzi de 316 milioane de locuitori.

Conform presei de peste Ocean, administraţia Trump a anunţat că intenţionează ca în această vară să rescrie regulamentul care are bariere juridice pentru vehiculele autonome.

Viitorul autonom ar putea fi chiar mai aproape decât credeam. Conform unei analize semnată Business Insider,  aproximativ 10 milioane de maşini autonome se vor afla pe şosele până în 2020.