23 ian. 2018 | 07:53

Cele mai clonate telefoane: cine conduce clasamentul pe 2017

ACTUALITATE
Cele mai clonate telefoane: cine conduce clasamentul pe 2017

Fără să surprindă pe nimeni, cele mai clonate telefoane de anul trecut au fost dispozitive create la bază de Samsung sau Apple, deși nu sunt singurii, relatează computerblog.ro.

Având în vedere piața actuală de mobile și prețul de achiziție din ce în ce mai mare practicat de marile companii, este mai evident ca niciodată faptul că mulți se orientează către clone ale un smartphone-uri populare. De ce ai fi tentat să dai 1000 de dolari pe un iPhone X, când poți să-ți cumeri cu 200 de dolari o clonă care arată aproape identic. Oricum, costurile unui hardware de actualitate au scăzut atât de mult, încât este imposibil să-ți mai cumperi un telefon lent.

Trecând însă peste trendurile generale din piață, anul trecut, chinezii au fost mai eficienți ca niciodată la a realiza clone de mobile. Deși unele dintre ele sunt ușor de ignorat, există modele care te lasă cu gura căscată. Câteva copii de telefoane sunt atât de apropiate de versiunile originale, încât îți este aproape imposibil să vezi vreo diferență.

Cel mai recent studiu pe marginea telefoanelor clonate vine de la AnTuTu. Creatorii popularului benchmark au înregistrat o serie stufoasă de teste pe parcursul anului trecut și și-au putut forma o opinie avizată vizavi de clasamentul cu cele mai clonate telefoane. În teorie, doar 2,64% dintre telefoanele testate au fost clone, dar având în vedere că numărul total de teste efectuate este de 17.424.726, respectiva valoare nu este chiar cea mai mică.

Dintre clone, 36,23% au fost diverse dispozitive din seria Galaxy. Pe poziția a doua, s-au aflat iPhone-uri false în proporție de 7,72%. Dacă ne referim la modele individuale, în vârful listei, s-a aflat versiunea europeană de Samsung Galaxy S7 Edge. De unul singur, acel aparat a reprezentat 5% din falsuri. Pe poziția a doua a fost versiunea chinezească a aceluiași gadget, S7 Edge. iPhone 7 Plus se pare că este cel mai îndrăgit dispozitiv Apple în ochii hackerilor, deși prezența telefonului Samsung W2016 confirmă că există interes și pentru telefoane cu clapetă. Prezențta unor dispozitive de la OnePlus și Xiaomi în top ilustrează popularitatea telefoanelor chinezești în piață.
most-copied-smartphones-640x448

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele