Cea mai ciudată moarte îți arată că oamenii habar n-au cum să trăiască

Cea mai ciudată moarte îți arată că oamenii habar n-au cum să trăiască

Moartea este o realitate inevitabilă, dar, în funcție de modul în care loc, îți poate aduce o „glorie” care să răsune decenii întregi. Și aici nu vorbim de oamenii care ajung să fie celebri prost-mortem, datorită muncii asidue din timpul vieții, ci de întâmplări care țin de domeniul hazardului.

Probabil că ai mai auzit povești cu morți stupide sau neprevăzute. Dintre cele celebre, cea mai bizară mi se pare cea a poetului Sofocle, care ar fi murit la propriu de fericire.

Într-o bună zi, acesta și-a prezentat una din tragedii la un concurs de versuri, unde aștepta cu nerăbdare anunțarea rezultatelor. În momentul în care juriul le-a prezentat și Sofocle a aflat că a îndeplinit toate criteriile necesare, emoția lui a fost atât de puternică, încât i-a adus sfârșitul.

Acesta însă este un caz mai fericit – dacă e acceptabil să zici așa ceva despre moarte. Povestea lui Sofocle pare că pălește în fața morții unui tânăr de 16 ani, care a avut de departe una dintre cele mai bizare și stupide morți de care ai auzit vreodată.

Adolescentul Thomas Townsend a reușit să moară din cauza inhalării gazului butan, după ce a folosit prea mult spray deodorant.

Potrivit unei investigații, acesta și-ar fi pulverizat deodorant pe tot corpul, în loc să facă duș, folosind cam un tub pe săptămână. Copilul a fost găsit mort în camera sa de la casa de copii Red Lodge, Folkestone.

Paramedicii nu au reușit să-l salveze, iar ancheta derulată a arătat că în camera lui au fost găsite 45 de tuburi de deodorant – majoritatea goale. Rudele acestuia susțin că băiatul nu obișnuia să se spele, ci doar se dea cu deodorant în „cantități industriale”. De asemenea, folosea afershave pentru a acoperi mirosul corpului.

Povestea băiatului ascunde și o parte mai tristă. Detectivii ar fi descoperit că acesta avea un trecut presărat cu obiceiuri de auto-vătămare, însă nu și-ar fi exprimat niciodată intenția că ar vrea să-și ia viața.

Citește și: