Aplicația care te ajută să identifici clasa asigurării Bonus-Malus

Aplicația care te ajută să identifici clasa asigurării Bonus-Malus

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a lansat o aplicație prin care se pot obține informatii despre încadrarea în clasa Bonus-Malus (B/M) a autovehiculului asigurat prin RCA.

Din dorința de a face cât mai transparente contractele asigurărilor RCA, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a lansat o aplicație prin care asigurații pot să obțină informaţii despre încadrarea în clasa bonus-malus (B/M) a autovehiculului asigurat prin RCA.

„Acest instrument oferă un plus de transparenţă în ceea ce priveşte detaliile contractelor RCA şi, de asemenea, informează în permanenţă asiguraţii cu privire la clasa de B/M în care sunt încadraţi. Consider că aplicaţia pe care am lansat-o astăzi va fi foarte utilă consumatorilor, pentru că sistemul bonus-malus are un rol esențial în determinarea tarifului poliţelor auto obligatorii”, a declarat Leonardo Badea, preşedintele ASF, citat de Economica.net.

Căutarea se poate face simultan pentru maximum cinci vehicule, iar criteriile de căutare sunt fie numărul de înmatriculare, fie numărul de identificare a autovehiculului (seria de şasiu). Alături de identificarea clasei de Bonus-Malus, aplicația mai poate oferi detalii privind poliţa RCA cum ar fi compania de asigurare sau perioada contractului RCA.

Ce este sistemul bonus-malus? Sistemul bonus-malus este o reglementare a ASF si a fost introdus ca o masura de responsabilizare a posesorilor de vehicule. Astfel, prin acest sistem sunt urmăriți ca posesorii de vehicule atenți să nu platească o prima de asigurare identica cu cei care produc accidente.

Sistemul Bonus-Malus a fost introdus pentru prima dată în anul 2010 pentru persoanele fizice si cuprinde istoricul accidentelor din anul 2009 pana in prezent al acestora.

Aplicația este disponibilă pe site-ul ASFRomânia. Totuși, a picat din prima zi. Din nefericire pentru cei de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) serverele de pe site nu au făcut față numărului mare de solicitări din prima zi și site-ul a picat. Astfel, în primele ore de la lansare aplicația nu a putut fi accesată.

Citește și:
Etichete: