Bohemian Rhapsody: noul trailer la filmul despre Queen va încânta fanii formației

Dacă ai avut vreodată o fascinație pentru muzica celor de la Queen, cel mai nou trailer pentru Bohemian Rhapsody îți va stârni cu siguranță melancolia și te va încânta până la lacrimi.

Queen este una dintre cele mai importante formații rock a ultimilor 50 de ani, iar viața lui Freddie Mercury alături de ceilalți membri ai formației merita să fie ecranizată într-o formă sau alta. Din fericire, filmul pe care îl vom vedea în cinematografe peste câteva luni are mari șanse să materializeze acest proiect într-o manieră cât se poate de verosimilă, apropiată de evenimetele trăite de Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor și John Deacon de la începutul anilor 70 și până în 1985, la memorabilul concert Live Aid.

Freddie Mercury a murit de la complicații asociate cu SIDA în 1991, dar producătorii au considerat că acea perioadă este prea tristă pentru fani, încât să fie reprodusă pe peliculă. Acesta este un film despre viața formației Queen, nu despre perioada neagră din ultimii ani de viață ai vocalului.

Indiferent cât ești de înverșunat ca fan al formației clasice, este greu să nu apreciezi autenticitatea transformării suferite de Rami Malek pentru rolul principal. Cunoscut publicului de la noi mai ales pentru performanța sa din Mr. Robot, pentru care a primit un premiu Emmy, Malek a făcut eforturi semnificative pentru a intra în pielea lui Freddie Mercury. Pe lângă studierea atentă a tuturor cărților, documentarelor și interviurilor cu defunctul artist, actorul a socializat foarte mult cu Brian May și Roger Taylor pe marginea subiectului. Un antrenor l-a învățat mișcările specifice ale lui Freddie Mercury, în timp ce un trainer vocal l-a ajutat să-și asume accentul artistului.

În filmul Bohemian Rhapsody ce va avea premiera la începutul luni noiembrie, piesele nu vor fi cântate de Rami Malek. În schimb, se vor folosi secvențe audio originale interpretate de Freddie Mercury, la care se vor adăuga înregistrări ale artistului Marc Martel din Canada. Martel are o voce surprinzător de apropiată de cea pe care o auzi pe albumele clasice de la Queen. Vizionare plăcută.

Alexandru Puiu
06:15 19.07.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video