Motivul pentru care BMW recheamă în service 300.000 de mașini

Motivul pentru care BMW recheamă în service 300.000 de mașini

O nouă criză lovește producătorul german BMW. Grupul auto bavarez va rechema în service peste 300.000 de masini din Marea Britanie, întrucât acestea s-ar putea opri complet chiar în timpul deplasării.

BMW va chema 312.000 vehicule din Marea Britanie fabricate în intervalul martie 2007 – august 2011. Este vorba despre modelele BMW Seria 1, BMW Seria 3, BMW Z4 și BMW X1.

Compania germană chemase în 2017 pentru probleme de siguranță doar 36.000 de automobile, dar oficialii și-au dat seama că problema este mult mai amplă. Totul a pornit după ce Narayan Gurung, un fost Gurkha de 66 de ani, care se afla la volan în ziua de Craciun a anului 2016 alături de soția sa, într-o mașină Ford Fiesta, a murit când a încercat să evite pe șosea un automobil marca BMW stricat. Mașina avea o problemă de nefuncționare la luminile pe frână, astfel că Narayan Gurung nu a văzut BMW-ul și a intrat într-un copac.

Imediat, presa din Marea Britanie a preluat cazul și jurnaliștii au constatat că mai multe automobile BMW aveau defecțiuni. Astfel ca s-a ajuns la 312.000 de automobile cu probleme.

„Recunoastem acum că s-ar putea să fi existat mai multe cazuri în care alimentarea a fost defectuoasă – mașini care nu au fost vizate de prima rechemare în service. Pentru a ne asigura clienții îngrijorați de problemele de siguranță, extindem rechemarea în service”, declarau oficialii BMW la vremea respectivă. Aceștia au mai spus: „Pe această cale anunțăm că vom face următorul pas proactiv de a extinde perioada de rechemare în service, pentru a acoperi toate posibilele cazuri”.

Totodată, pentru a veni în ajutorul clienților, BMW UK a deschis și o linie telefonică pentru clienții care au probleme cu automobilul.

Și în România au fost chemate BMW-uri

În urmă cu câțiva ani, BMW Group Romania a rechemat în service-uri aproximativ 37.500 de modele BMW care au fost importate în Romania de persoane fizice in perioada 2010 – 2013 pentru că aveau probleme cu kilometrajul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: