Apple te obligă să-ți schimbi Windows-ul, cu actualizările din iTunes

Apple te obligă să-ți schimbi Windows-ul, cu actualizările din iTunes

În cazul în care utilizezi un PC cu Windows XP sau Windows Vista în 2018, Apple te forțează să migrezi la un sistem de operare mai nou prin iTunes.

Indiferent câți ani au trecut de la lansarea unor sisteme de operare precum Windows XP sau Windows Vista, există în continuare un număr important de utilizatori aferenți fiecărei platforme. Microsoft a încercat să convingă amatorii de sisteme vechi să migreze prin încetarea actualizării respectivelor platforme. Practic, dacă utilizezi un PC cu XP la această oră, riscurile la care te expui sunt semnificative.

Cel mai recent avertisment, menit să te forțeze să renunți la vechiul Windows, vine de la Apple. Creatorii iTunes au anunțat că vei avea parte de niște handicapuri importante de funcționalitate, în cazul în care refuzi să treci cel puțin la Windows 7. Au trecut deja câteva luni, de când ultima versiune de iTunes nu mai poate fi instalată decât de Windows 7, dar începând cu 25 mai, vei avea degeaba o versiune mai veche instalată pe XP sau Vista.

Prin intermediul unei noi pagini de suport publicate în acest weekend, Apple te avertizează că magazinul virtual iTunes Store nu va mai fi operațional pe Windows XP, Windows Vista și pe primul Apple TV. Data la care vor intra în vigoare schimbările este 25 mai. Aplicația efectivă iTunes va continua să funcționeze, în cazul în care vrei să faci un backup la un iPhone sau să restaurezi un iPad. În schimb, din cauza problemelor de securitate aferente acelor platforme, nu vei mai putea face achiziții din iTunes Store și nu vei mai putea descărca din nou vechile achiziții.

În privința bătrânului Apple TV, respectivul gadget de primă generație a avut de mult timp de suferit, iar anunțul de astăzi nu face decât să reprezinte ”ultimul cui”. Serviciul de streaming Apple Music nu a funcționat niciodată pe acel aparat, iar YouTube nu mai merge de mai bine de un an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: