Apple te lasă fără aplicațiile importante pe Mac, printr-un update previzibil

Apple te lasă fără aplicațiile importante pe Mac, printr-un update previzibil

Sistemele de operare Apple sunt de mult timp optimizate pentru 64 de biți, dar nu se așteptau mulți să nu mai poți rula deloc programele clasice pe 32 de biți.

Arhitectura sistemelor de operare continuă să fie o himeră pentru un număr important de utilizatori de PC-uri sau Mac-uri. Asta nu înseamnă însă că nu vei avea de suferit dacă tranziția forțată de la una la alta te va lăsa fără unele dintre aplicațiile de care depinzi.

Când s-a lansat iOS 11, foarte mulți utilizatori de iDevice-uri au celebrat numărul foarte mare de funcții în plus. Alți utilizatori s-au frustrat maxim din cauza problemelor de incompatibilitate cu care sistemul de operare Apple a venit la pachet.

La momentul respectiv, telefoanele și tabletele actualizate nu au mai putut să ruleze vechile aplicații pe 32 de biți. Un mesaj sec îți aducea la cunoștință că ar trebui să contactezi dezvoltatorul programului cu pricina, dacă vrei să remediezi problema.

Până când situația neplăcută se va repeta pe Mac, Apple a decis să implementeze un mecanism de notificări similare cu cea de mai jos.

Aplicațiile pe care le ai pe sistem și care nu sunt făcute de la zero pentru 64 de biți vor afișa o singură dată respectivul mesaj. Este posibil să mai dureze șase luni până când aceleași aplicații vor înceta să mai funcționeze, dar o dată exactă nu a fost comunicată momentan.

Dacă rulezi doar aplicații din Mac AppStore, ar trebui să fii în siguranță. Din ianuarie 2018, nu au mai fost acceptat aplicații în magazinul virtual care nu au fost făcute pentru noua arhitectură. Aplicațiile existente din AppStore trebuie actualizate până în iunie 2018 cu scopul de a include suportul pentru 64 de biți.

O listă completă cu aplicațiile pe care le ai instalate dar nu au fost actualizate pentru 64 de biți este disponibilă după ce faci click pe măr în stânga sus și optezi pentru About This Mac. Apasă pe System Report și intră la secțiunea Software.

[readmore]

În stânga, te interesează 64-bit (Intel). Dacă o aplicație din partea dreapta a ferestrei nu are cuvântul Yes în dreptul ei, înseamnă că va trebui actualizată în curând sau înlocuită.

apple mac 32 bit

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: