Acer a lansat cel mai ușor laptop de 15 inci și e superb

Acer a lansat cel mai ușor laptop de 15 inci și e superb

Noua generație de Acer Swift 5 include cele mai ușoare portabile de 15 inci din lume. Cu o greutate infimă de 900 de grame, este puțin probabil ca acest record să fie depășit prea curând.

Familia de notebook-uri Acer Swift a ajuns pe piață deja de câțiva ani, dar fiecare generație reușește să fie semnificativ mai interesantă comparativ cu cea de dinainte. Noile modele au fost dezvăluite în cadrul IFA 2018 la Berlin, cel mai important târg de tehnologie al toamnei.

În cadrul aceleeași conferințe, Acer a dezvăluit noile modele Swift 3 și Swift 5 care vor ajunge în magazine înainte de finele acestui an. Cel mai spectaculos dintre toate este Acer Swift 5. Cel mai ușor laptop de 15 inci s-a putut materializa în doar 900 de grame datorită utilizării pentru carcasă a unui aliaj din magneziu și litiu.

Pe lângă o greutate redusă, respectiva combinație de materiale este foarte durabilă și rezistă fără probleme la tentative de îndoire.

Acer Swift 5-2

În ceea ce privește configurația hardware, noul gadget va putea fi achiziționat cu un Intel Core i7-8565U de generația a opta cu un Intel Core i5-8265U. La capitolul autonomie, nu ar trebui să întâmpine nici un fel de dificultăți în a opera până la 10 ore departe de priză.

Sistemul de operare preinstalat este Windows 10, cantitatea maximă de memorie RAM este de 16GB, în timp ce spațiul de stocare este de tip NVMe PCIe SSD și ajunge până la 1TB, în funcție de buget.

Ecranul IPS efectiv are o rezoluție nativă Full HD și este sensibil la atingere.

acer Swift-3_SF314-55_Red_05Un pic mai micuțe, dar tot din game Swift, sunt modele Swift 3 cu o diagonală de 13 sau 14 inci. Acestea din urmă nu sunt la fel de ușoare precum Swift 5, dar măcar pot fi achiziționate cu conectivitate 4G LTE, dacă nu vrei să-ți faci hotspot cu telefonul.

Procesoarele disponibile la interior fac partea din generația a opta de Intel Core i. Proporțional cu bugetul, poți opta pentru 8GB RAM, un SSD de până la 512GB NVMe PCIe și un chipset grafic dedicat NVIDIA GeForce MX150.

Acer Swift 15 va fi disponibil din luna ianuarie a anului viitor la un preț de la 1100 de dolari în sus. Seria Swift 3 include modele care încep de 800 de dolari și vor ajunge în magazine din luna octombrie a acestui an.

acer Swift_5_SF515-51T_02

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI