Până și WhatsApp include elemente de Snapchat în noul Status

Până și WhatsApp include elemente de Snapchat în noul Status

De câteva săptămâni, au circulat online mai multe zvonuri legate de reinventarea interfeței WhatsApp. Acestea au fost implementate și s-ar putea să nu vă încânte.

Se pare că cei de la Facebook sunt foarte încântați de o serie de elemente creative în jurul cărora este construit Snapchat. În orice alte circumstanțe, ar fi un pic ciudat să vedem modificările radicale de funcționalitate întroduse într-o perioadă de timp relativ scurtă pe toate serviciile online ale gigantului. Totul a început cu Messenger, după care am văzut aceleași elemente introduse în Instagram. Deoarece WhatsApp este tot o companie Facebook, era inevitabil ca ideea de Snapchat Stories să nu fie implementată aici, fie și cu alt nume.

Schimbările anunțate astăzi pe blogul WhatsApp sunt incorporate în WhatsApp Status. Noua funcție este foarte apropiată de o serie de elemente cu care utilizatorii de Snapchat sunt obișnuiți de câțiva ani. Având în vedere nivelul de convingere cu care Facebook a implementat noul Status, nu este deloc exclus ca la un moment dat să vedem un proces intentat de către Snapchat împotriva companiei conduse de Zuckerberg.

Noul WhatsApp Status poate fi asociat profilului vostru din aplicație și pleacă de la o fotografie pe care ați importat-o sau ați făcut-o în timp real. Ulterior, fotografiile pot fi personalizate cu text, desene și emoticoane. Din momentul în care v-ați decis că merită să ajungă online, salvați-vă statusul, iar acesta va figura în tabul Status din aplicație. La fel ca pe Messenger, orice status va putea fi văzut doar pentru o perioadă de 24 de ore. După acel moment, va dispărea pentru totdeauna. Statusurile de pe WhatsApp pot fi folosite și pentru a iniția conversații direct din respectiva fereastră.

În privința securității, la bază, toate statusurile de pe WhatsApp sunt protejate prin criptare și pot fi văzute doar de către un public pe care l-ați definit în fereastra de configurare a programului. Procesul de propagare al noii funcții a început deja pentru toți cei peste un miliard de utilizatori ai aplicației de Android, iPhone și Windows Phonee.

Citește și: