Un hoverbike cu patru elice e un gadget pentru iubitorii de sporturi extreme

O echipă de ingineri lucrează la un nou echipament zburător ce se deplasează foarte aproape de pământ. Acesta este de tip hoverbike intitulat Scorpion-3.

Mijloacele de transport electrice au devenit din ce în ce mai creative în utlimii ani. S-a plecat de la mașini electrice cu patru roți și s-a ajuns la hoverboard-uri insipirate din Back to the Future. Interesul pentru ele este atât de mare încât, la fiecare câteva luni, apar noi gadgeturi futuriste. Din punctul meu de vedere, multe dintre acestea vin la pachet cu un grad de risc semnificativ, dar adrenalina reprezintă probabil o parte importantă din experiență.

Cel mai nou format de mijloc de transport electric face parte dintr-o clasă cu foarte puțini membri intitulată hoverbike. Motivul acestei denumiri este derivat din poziția pe care o are persoana care călătorește cu acest aparat. La prima vedere, experiența este una foarte similară cu cea trăită de un motociclist, doar că procesul de deplasare nu se desfășoară la sol. Prin intermediul unui sistem format din patru elice, este ca și cum te-ai afla la cârma unei drone, cu mențiunea că, în loc să fii undeva în apropiere uitându-te la ea în zare, te afli deasupra ei.

Această creație inovativă a fost creată de Hoversurf și momentan se află într-un stadiu de proiect destul de avansat. Complet electric, Scorpion-3 poate fi controlat manual sau se poate descurca singur pe un traseu predefinit. Deși designul s-ar putea să nu vă inspire foarte multă încredere, producătorul este optimist că nu ar trebui să vină la pachet cu nici un fel de probleme datorită utilizării controllerelor de zbor de ultimă generație. Dacă ar fi să fac o sugestie, aș insista pe protejarea elicelor cu niște cadre care să prevină un set stufos de accidente. Nu de alta, dar în forma actuală, mi se pare că piciorul pilotului este foarte aproape de elice. Momentan, producătorul nu s-a aruncat un preț aproximativ sau la o dată de livrare estimată.

12:59 21.02.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video