Un adolescent a creat satelitul care cântărește mai puțin decât un telefon

Un adolescent a creat satelitul care cântărește mai puțin decât un telefon

Un adolescent a reușit să creeze de la zero cel mai ușor satelit din lume, acesta cântărind mai puțin decât un smartphone.

Satelitul are forma unui cub și a reprezentat un efort destul de mare în ceea ce privește designul. Acesta a fost printat 3D, iar materialul principal folosit este fibra de carbon. Rifath Shaarook și echipa sa au cercetat îndelung informațiile disponibile cu privire la alți sateliți asemănători și au descoperit că al lor cântărește cel mai puțin.

Satelitul este denumit KalamSat, purtând numele lui A.P.J. Abdul Kalam, fost președinte al Indiei și un pionier al cercetării spațiale din această țară. Creația lui Sharook și a colegilor săi este un satelit care cântărește doar 64 de grame, având aproximativ jumătate din greutatea unui smartphone obișnuit.

”Satelitul va avea un computer de bord și opt senzori integrați care să măsoare accelerația, rotația și magnetosfera Pământului”, spune tânărul, vorbind despre satelitul său, care are forma unui cub cu latura de patru centimetri. Costurile pe care le-a suportat echipa pentru realizarea acestui design au fost de 1.561 de dolari.

Designul elevului de clasa a 12-a l-a ajutat să câștige competiția Cubes in Space, organizată de NASA, iar premiul este unul important. Satelitul său va merge într-un zbor suborbital cu o durată de patru ore, unde va opera timp de 12 minute în condiții de microgravitație.

cel mai usor satelit
Rifath Shaarook și satelitul său.

KalamSat este unul dintre cele 80 de experimente alese câștigătoare, dintr-un total de 86.000 de designuri venite din 57 de țări. Acesta va decola pe 22 iunie, iar scopul principal al zborului este ca cercetătorii să afle dacă tehnologia de printare 3D este suficient de rezistentă la condițiile de decolare; mai specific, se dorește a se afla rezistența fibrei de carbon printate astfel, arată business-standard.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: