Telefonul îți va putea spune dacă suferi de cancer de piele

Telefonul îți va putea spune dacă suferi de cancer de piele

Cu toate că știm deja beneficiile inteligenței artificiale în ceea ce privește utilitatea ei în domeniul medical și tehnologic,  noul algoritm creat de oamenii de știință de la Universitatea din Stanford poate aduce medicina mai aproape de oameni.

Astfel că fie că te afli departe de o instituție medicală, fie că nu deții resursele materiale necesare pentru a dispune de  o consultație specializată, noua apariție îți poate asigura informațiile cu privire la sănătatea ta. Ceea ce este totodată relevant este faptul că aplicația îți poate oferi un diagnostic la fel de specializat precum acela oferit de medicul dermatolog, potrivit Digital Trends.

Ceea ce este special cu privire la acest nou sistem cognitiv este faptul că, dispunând de peste 130.000 de date care includ imagini cu probleme ale pielii, acesta își dovedește performanța prin aceea că se poate adapta la noile informații, pe care le acumulează odată cu folosirea sa îndelungată. La fel de relevant este faptul că acest algoritm artificial poate distinge între tipurile diferite de cancer. Mai exact, există un număr de aproximativ 2.000 de leziuni diferite ale pielii între care algoritmul poate disocia, selectând diagnosticul corect.

O atare invenție este relevantă, întrucât ne indică o posibilă imagine viitoare a unei lumi mai bune, în care accesul la sănătate este universalizat, prin aceea că toți oamenii pot dispune în mod egal de consultații specializate într-un timp redus, iar diagnosticul este oferit cu cea mai bună precizie de care dispune tehnologia în acest moment.

Autor: Ioana Bîrsan

Citește și: