Omul care te face invidios cu ce creează în Microsoft Excel

Mințile creative reușesc să găsească o varietate foarte mare de platforme pentru a crea artă, dar nu te-ai aștepta să vezi tablouri în Microsoft Excel.

Pe vremuri, singura posibilitate de a crea un tablou implica utilizarea unui creion sau a unei pensule pe hârtie. Între timp, tehnologia a ajuns să joace un rol destul de serios în procesul creativ. Din acest motiv, pe lângă gadgeturi dedicate transpunerii mișcării mâinii în format digital, există o serie stufoasă de aplicații software menite să te asiste.

În momentul în care menționezi realizarea de tablouri pe computer, cei mai mulți se gândesc la Photoshop sau, într-o manieră mai rustică, la Paint. Cineva s-a gândit însă să profite de îndrăgitul program de calcul tabelar în același scop. Este vorba de un artist japonez în vârstă de 77 de ani care folosește Microsoft Excel pentru creațiile sale artistice care s-ar putea să te lase cu gura căscată.

Întregul proces creativ poate fi văzut în clipul de mai sus. Acesta a fost publicat inițial pe canalul de YouTube Great Big Story.  În vârstă de 77 de ani, Tatsuo Horiuchi a petrecut mulți ani finisându-și talentul artistic în Excel. Deși își dă seama că abilitățile sale sunt destul de neconvenționale, este aproape imposibil să arunci o privire pe creațiile lui Horiuchi și să nu fii convins că sunt rezultatul unor soluții tradiționale de creație.

La început, motivul pentru care a încercat să creeze ceva impresionant în Excel a avut legătură cu limitările financiare. Și-a dorit din totdeauna să creeze artă în format digital, dar nu a avut bani să cumpere un software dedicat în acest scop. De aceea, s-a gândit să utilizeze aplicațiile care erau deja prezente pe sistemul din dotare. Microsoft Excel a fost primul care i-a ieșit în cale. În final, mini documentarul de mai sus îți arată că nu există piedici dacă ești hotărât să-ți pui imaginația pe hârtie.

Alexandru Puiu
19:30 06.12.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video