25 apr. 2017 | 15:51

Tabelul periodic interactiv te învață chimie cu ușurință

ACTUALITATE
Tabelul periodic interactiv te învață chimie cu ușurință

Tabelul periodic al elementelor încă apare pe ultima copertă a cărților de chimie, dar dincolo de mici modificări, structura sa a rămas aceeași.

Nu-i rău faptul că tabelul periodic nu se reinventează pentru a ne zăpăci și mai tare atunci când avem nevoie să găsim informații despre un anumit element. Ce e rău este că tabelele care apar în cărțile de chimie au rămas, în continuare, la fel de seci ”ca pe vremuri” și nu oferă o motivație prea mare elevilor pentru a înțelege care-i treaba cu toate literele și cifrele aruncate acolo.

Există o mulțime de tabele alternative, însă, care vin cu opțiuni interactive pentru cei interesați, astfel încât învățatul și descoperitul de informații noi să devină o plăcere. Unul dintre acestea este PeriodicStats: site-ul conține un tabel interactiv care îți aduce laolaltă toate proprietățile și informațiile relevante despre elementele descoperite, astfel încât să nu te zbați prea mult când vrei să afli care este configurația electronilor atomului de bismut, sau când vrei să afli cine a descoperit zirconiul.

Pentru a afla mai multe despre un element, trebuie doar să dai click pe acesta, iar apoi vei avea acces la datele relevante, cum ar fi informații generale, despre electroni, despre istoric sau despre conductivitate.

De asemenea, site-ul vine și cu un motor de căutare personalizat, care te lasă să filtrezi elementele din tabel în funcție de anumite criterii, cum ar fi magnetismul, punctul de topire sau densitatea, printre altele, relatează thenextweb.com. Astfel, poți să-ți faci temele mult mai ușor, având la dispoziție o asemenea unealtă.