07 iun. 2017 | 17:01

Start-Up Nation România: A fost anunțată data de start a înscrierilor

ACTUALITATE
Start-Up Nation România: A fost anunțată data de start a înscrierilor

Start-Up Nation România a intrat în linie dreaptă. După lungi discuții, amânări și tergiversări, avem în sfârșit o dată oficială de lansare pentru programul de finanțare oferit de către Guvernul României.

Programul Start-Up Nation România 2017 este unul gândit pentru ajutorarea antreprenorilor aflați în momentul ”zero” al afacerii, la începutul drumului. Aceștia pot depune un dosar pentru a se înscrie pe lista celor care vor fi luați în considerare pentru un ajutor guvernamental nerambursabil în valoare de maximum 200.000 de lei. Adică aproximativ 44.000 de euro.

Startul depunerilor dosarelor urmează să aibă loc pe data de 15 iunie 2017 a anunțat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu. Conform Agerpres, acesta a spus că data de lansare a programului Start-Up Nation România a primit OK-ul favorabil din partea sa în urmă cu două zile. Ajutorul de minimis de 200.000 de lei va reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile și va fi acordat unui număr maxim de 10.000 de beneficiari.

Start-Up Nation România – Condiții de eligibilitate

Pentru a fi eligibil în cadrul programului Start-Up Nation România 2017 trebuie să îndeplinești două condiții de bază: să asiguri un loc de muncă pentru un angajat timp de 24 de luni și să ai firma cu care aplici înființată după 30 ianuarie 2017. Pentru a vedea cum poți să redactezi un plan de afaceri pentru a te înscrie în cadrul Start-Up Nation poți accesa un ghid oficial lansat de Guvern, aici.

Toate condițiile de eligibilitate Start-Up Nation România:

  1. Firmele să fie de tip SRL-D sau SRL
  2. Afacerile să creeze minim 1 loc de muncă și îl mențină pe o perioadă de cel puțin 2 ani după implementarea proiectului.
  3. Startup-urile să aibă codul CAEN autorizat la ONRC în momentul depunerii primei cereri de tragere.
  4. Afacerile să fie înființate după data intrării în vigoare a OUG-ului 10/30.01.2017 (Start-UP Nation)
  5. Business-urile să nu aibă datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale

De asemenea, pentru a vedea dacă ideea ta de afacere este eligibilă pentru înscrierea în cadrul Start-Up Nation poți consulta o listă a codurilor CAEN care pot accesa programul dând click aici.