11 mai 2017 | 18:07

Start-Up Nation România. Ce domenii de activitate pot obține finanțarea

FEATURE
Start-Up Nation România. Ce domenii de activitate pot obține finanțarea

Start-Up Nation România este un program guvernamental mai mult decât dezbătut, deja. Iată mai jos principalele domenii de activitate eligibile pentru înscrierea în proiectul de finanțare Start-Up Nation, iar aici găsiți toate amănuntele, pe larg.

Fiecare business nou înființat are nevoie de un domeniu aferent, corespunzător unui cod CAEN. Fie că vorbim de o fermă sau de un restaurant, trebuie să ne dăm seama exact unde se încadrează startup-ul nostru. Poate că nu ești încă hotărât pe ce vrei să te axezi. Sau poate că îți dorești să pleci la drum, însă nu ești sigur de calea pe care vrei s-o urmezi.

Domeniile eligibile pentru obținerea finanțării prin programul Start-Up Nation România 2017 sunt multe și diverse, de la fabricarea diferitelor materiale, reparații, comerț, până la servicii și activități de tot felul, chiar și bâlciuri și alte nebunii la care vă gândiți. Iată mai jos o selecție făcută noi:

Start-Up Nation: Top 10 cele mai populare coduri CAEN eligibile

Mai jos, avem lista cu cele mai populare zece coduri CAEN eligibile în programul România Start-Up Nation. În caz că nu știi ce să-ți alegi, noi sărim în ajutor.

1. 4711

Este cel mai folosit cod din România. Sigur nu vine ca o surpriză, este șirul de numere aferent domeniului ”Comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vanzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun”. Adică, practic, orice butic pe care-l vezi la colțul străzii este înregistrat sub acest cod. Ideea este că aici avem o excepție. Dacă vrei să aplici la Start-Up Nation cu acest cod trebuie să îți iei angajamentul de a nu pune în vânzare alcool și tutun. Aproximativ 75.000 de firme aparțin de această branșă.

2. 4120

Pe locul doi avem codul aferent domeniului ”Lucrări de construcții a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale”. Dacă vrei să intri în branșa construcțiilor asupra acestui CAEN trebuie să poposești. Aproximativ 30.000 de business-uri sunt înregistrate sub acest cod.

3. 4941

Acesta este codul pentru ”Transporturi rutiere de mărfuri”. Aproximativ 32.000 de afaceri sunt înregistrate în domeniul ăsta.

4. 7022

Codul de ”Activități de consultanță pentru afaceri și management” este și el eligibil pentru Start-Up Nation. Aici ne permitem un comentariu amuzant și spunem că poți accesa fondul pentru antreprenori ca să ajuți alți antreprenori la rândul tău. 29.000 de astfel de afaceri sunt înregistrate în România.

5. 4932

Poate un cod mai puțin popular în ziua de azi aparține branșei ”Transport cu taxiuri”, suntem curioși câte solicitări vor exista pentru Start-Up Nation România 2017. Aproximativ 27.000 de firme de taxi sunt înregistrate pe piața din România.

6. 4719

Este codul aferent ”Comerțului cu amănuntul în magazine specializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare”. Aici pot intra magazinele de alte profiluri decât cele obișnuite, precum buticurile. Poți deschide, prin Start-Up Nation, un business care comercializează produse IT, de exemplu. Aproximativ 21.000 de astfel de afaceri sunt înregistrate în România.

7. 9602

Dacă vrei să deschizi un salon de înfrumusețare sau un coafor, acesta este codul pentru tine. Aproximativ 20.000 de business-uri sunt înregistrate în această branșă.

8. 7112

Este codul pentru afacerile care țin de ”Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”. Nu mai puțin de 18.000 astfel de afaceri există în țară.

9. 5630

Aici este o situație foarte amuzantă. Codul CAEN aparține domeniului ”Baruri și alte activități de servire a băuturilor”, însă programul Start-up Nation spune clar că afacerile ce vor comercializat alcool sau tutun nu vor primi finanțare. Cu toate acestea, codul este eligibil. Deci, dacă îți propui să te înscrii în programul Start-Up Nation România 2017 pentru a îți deschide o terasă în cadrul căreia să servești doar suc, o poți face. Totuși, nu recomand. În jur de 16.000 de astfel de afaceri există în România.

10. 4520

”Întreținerea și repararea autovehiculelor”. Practic, un service auto, în modul cel mai clasic posibil. În jur de 16.00 de business-uri cu service-uri auto sunt prezente în țară.