Smartwatch-urile pot afla dacă te-ai îmbolnăvit înaintea ta

Smartwatch-urile pot afla dacă te-ai îmbolnăvit înaintea ta

Smartwatch-urile ne oferă noi motive pentru a le purta la încheietură, cel mai nou fiind acela că ne pot preveni cu privire la îmbolnăviri.

O serie de cercetări efectuate de oamenii de știință de la Stanford University, din California, arată că dispozitivele purtabile potrivite, dar și grija când vine vorba de înregistrarea datelor, pot reprezenta o combinație ideală în ceea ce privește apariția unei gripe sau a unei alte boli.

În timpul unei serii de teste efectuate asupra dispozitivelor purtabile, ce au avut ca scop descoperirea unor moduri de folosire în domeniul sănătății, profesorul Michael Snyder a remarcat că acestea indicau un ritm cardiac accelerat, o temperatură a pielii mai ridicată și un nivel scăzut de oxigen în sânge.

Aceste înregistrări ciudate au apărut când Snyder încă se simțea bine, dar apariția unei febre ușoare l-a convins să meargă la medic, presupunând că boala Lyme ar putea debuta, după ce acesta a petrecut ceva timp într-o zonă rurală.

Acesta a luat medicamentele potrivite și a scăpat de simptome, iar diagnosticul a coincis cu testele medicale. Un purtabil la fel de simplu ca un smartwatch poate fi folosit pentru a depista din timp simptomele unei boli ce urmează să se instaleze, arată digitaltrends.com.

Snyder a scris un raport despre acest eveniment arătând că ritmul cardiac și temperatura pielii crescute au coincis cu apariția bolii în cazul său, dar și al altor trei indivizi. Monitorizarea și notarea anomaliilor ar putea fi identificate de un smartwatch, care ar putea chiar să-și notifice posesorul cu privire la aceste evenimente.

Studiul a folosit câteva purtabile, incluzând Basis Peak, dar și device-uri ceva mai orientate către domeniul sănătății, cum ar fi Scanadu sau tracker-ul Masimo. Cu toate acestea, un singur dispozitiv și un smartphone pot oferi majoritatea datelor necesare.

Cercetarea a fost efectuată pe un grup restrâns de oameni, dar reprezintă o dovadă că senzorii integrați în astfel de purtabile, pe care uneori îi ignorăm ar putea fi mult mai utili decât credeam.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: