08 mai 2017 | 14:50

S-a inventat smartwatch-ul care ți se plimbă pe mână [VIDEO]

ACTUALITATE
S-a inventat smartwatch-ul care ți se plimbă pe mână [VIDEO]

Un nou prototip de smartwatch a fost inventat de câțiva studenți de la Darthmouth și este cel puțin deosebit. El este programat să își ajusteze poziția pe încheietura ta în așa fel încât să nu mai fii incomodat de mâneci sau de alte obstacole atunci când încerci să arunci o privire spre el.

Ceasul se numește Cito și treaba lui principală este să se facă văzut în orice circumstanțe. De exemplu, dacă se întâmplă să cari o cutie și să primești o notificare în același timp, Cito se va poziționa în așa fel încât să nu trebuiască să lași cutia jos ca să vezi cine ți-a scris pe Facebook.

Ecranul este montat pe un fel de platformă care îi asigură acestuia mobilitatea dintr-o parte în alta, atât orizontal, cât și vertical. De asemenea, ceasul se poate roti și în jurul brățării, fiind, efectiv, multidrecțional. Producția de serie însă este foarte departe, în acest moment ceasul fiind doar un prototip, notează Digitaltrends.com.

Piața smartwatch-urilor nu mai este ce era odată, nenumărate companii fiind forțate să se vândă sau să iasă de pe piață. Cea mai răsunătoare tranzacție din ultima vreme este vânzarea Pebble către Fitbit pe o sumă destul de mică, de aproximativ 30 de milioane de dolari. De asemenea, compania americană i-a achiziționat de curând și pe românii de la Vector Watch.

În videoclipul de mai sus vedem exact cum funcționează Cito și de ce bătăi de cap te-ar putea scuti pe viitor dacă apucă vreodată să fie fabricat și pus pe piață.